Ikväll är det bara jag, M och Tiril hemma, och jag ska laga denna enkla men förhoppningsvis goda gryta till middag!
1 paket bacon
1 stor fläskfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1–2 tsk soja
½ buljongtärning, kött- eller höns-
persilja, ca 1/2 ask
Gör så här:
1. Knaperstek baconet i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Behåll baconfettet i stekpannan.
2. Putsa fläskfilén från fett och hinnor. Skär den i centimetertjocka skivor. Salta och peppra. Bryn fläskfilén hastigt i baconpannan så att bitarna får färg runt om.
3. Ta upp köttet. Häll grädde, senap och soja i pannan. Smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop någon minut. Lägg ner köttet. Låt koka ytterligare i cirka fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Klipp baconet i bitar, finhacka persilja och strö bacon och persilja över grytan.
1 stor fläskfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1–2 tsk soja
½ buljongtärning, kött- eller höns-
persilja, ca 1/2 ask
Gör så här:
1. Knaperstek baconet i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Behåll baconfettet i stekpannan.
2. Putsa fläskfilén från fett och hinnor. Skär den i centimetertjocka skivor. Salta och peppra. Bryn fläskfilén hastigt i baconpannan så att bitarna får färg runt om.
3. Ta upp köttet. Häll grädde, senap och soja i pannan. Smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop någon minut. Lägg ner köttet. Låt koka ytterligare i cirka fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Klipp baconet i bitar, finhacka persilja och strö bacon och persilja över grytan.
I receptet serverar de med kokt pressad potatis, brysselkål och grönsallad, men vi äter till något annat... Inte riktigt bestämt än.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar