torsdag 11 maj 2017

Dagar i Maj 2009-2016!

Såg detta koncept på någon annan blogg, kommer inte ihåg vilken nu men det kan ha varit hos Underbara Clara...Tycker det är roligt med tillbakablickar, jag har ju bloggat här sen hösten 2008... Här kommer några dagar i Maj de senaste 8 åren! =) 

Var Kiron 1,5 år. Vi for upp till mina föräldrar och lunchade och sedan till Sollefteå Marknad och hälsade på svärfar och Carina som campade på Risön. Vädret som varit ruskigt i Härnösand blev plötsligt strålande! Vi åt middag hos farfar och Carina, och på marknaden fick Kiron sin första heliumballong, som vi fortfarande har uppsatt på väggen! Hemmavid var bygget av vårt trädäck i full gång, och Mattias var arbetslös och hemma med Kiron medan jag jobbade enbart natt. Vi hade i början av månaden tappat vår fina katt Saga som Kiron var som ler och långhalm med. 
Några dagar tidigare hade vi plussat på stickan och jag var ganska så extra trött, en liten var på väg men det visste inte nån annan än jag och Mattias ännu. ;) Och ingen visste ju att det skulle bli Tiril som kom! 
Här är några fler favoritinlägg från Maj 2009! 

Firade vi Mors dag. Tiril var 3 månader gammal och Kiron 2,5 år.  
Vi for på "turné" och grattade våra mammor, och bonussvärmor Carina som fyllt 50 år. =) 
Kiron kissade den dagen på pottan ordentligt för första gången. Sömnen på nätterna var inte bra med mycket nattamning och så hade vi nyss varit sjuka också. Bygget av uterum startade den månaden. Mattias hade fått tillbaka sitt gamla jobb och jag var mammaledig.
Några fler favoritinlägg från Maj 2010! 

Hade jag och Mattias gemensam 30-årsfest! Vi fyllde huset med släkt och vänner från dag till tidig morgon, det var riktigt kul, med massa lekar och god buffé! 
Tiril var 1 år och 3 månader då och knatade omkring, och Kiron var 3,5 och en riktig liten buse, de följde med farmor den kvällen.

 

Jag var den månaden också med i Vårruset, vi fick oväntade utgifter (som vanligt!) med trasig tvättmaskin, och vädret var inte så bra. ;) Vi firade också massa mer den månaden, flera födelsedagar, Mors dag och även Mariannes 30-årsdag även om det blev lugnt firande då för vår del. =D 
Här är några fler inlägg från Maj 2011! 

Fick vi hem Tengil som varit bortsprungen i 5 dagar (han hade bara bott hos oss några månader då och hade lyckats smita ut!) till vår stora lättnad. 
Vi planerade för fullt inför vårt bröllop, det var riktigt fint väder för det mesta, och Kiron lekte massor med Tim, den 1a Maj lärde vi känna familjen Wusch. =) 
Jag hade börjat jobba på Koltrasten sen lite över 6 månader, och min lillebror hade blivit pappa till Robin som i Maj var 5 månader. 
Vi hade påbörjat utredning med BUP för Kiron. 
Några fler favoritinlägg från Maj 2012! 

For jag och Kiron ner på stan en sväng, vi gick på Konsthallen och sen till BHV för hans sista besök och besök med skolsköterskan! En mysig tripp bara vi 2, med lite äventyr och mycket saker att titta på, som barnens konstverk på Konsthallen! . 

Hans insektsintresse hade blommat ut och han samlade skalbaggar överallt. Vi hade inskolningsmöte med hans blivande pedagog i förskoleklass.
Horns hade flyttat in hösten 2012 och vi umgicks mycket med grannarna.  
Jag gick i skola utöver jobbet, läste Vård och omsorg 2.
Tiril hade en riktig sjukdomsmånad och vi ville få henne kollad för kostallergier. 
Och här är några fler inlägg från Maj 2013!

Gick vi på tivoli, en av månadens få regndagar för det var en väldigt varm och skön Maj-månad! 
Vi gick den dagen också på loppis, städade, lagade mat och bara donade hemma, en sån där riktigt skön oplanerad ledig lördag! 
På kvällen såg vi ESC med Sanna Nielsen. 

Denna månad var som sagt väldigt varm, riktigt somrigt och vi hann med mycket trädgårdsfix , lite stugtid och kalasande utomhus! 
Och här är några till inlägg från Maj 2014. ;) 

Hade vi en härlig dag med Mark, Christina, Samuel och Theres! Först gick vi på relaxen här i stan, sedan restaurangbesök med buffé på Koch´s innan vi gick hem och hejade på Måns Zelmerlöv i ESC! En mycket rolig och härlig dag! Barnen var hos farmor och hade det gott. 

I övrigt var det en del sorgliga händelser i vår närhet, mycket kändes tungt och vi hade en hel del sjukt. Kiron fick åka ambulans in till sjukhuset då han fått ett kruppanfall mitt i natten, Tiril hade långvarig feber och körtelbuk, och så var det magsjukt. Tur att månaden ändå hade sina guldstunder!
Lite fler inlägg från Maj 2015, trevligt och mindre trevligt. ;) 

Hade jag och Tiril mor-och-dotterdag på stan! Tiril fick sin första klippning på salong hos gudmor Ia, och sen gick vi och shoppade lite kläder till hennes förskoleavslutning! Lite fika och lek på torget innan vi for för att hämta storebror. 
Ute blommade häggen och luktade så gott. Jag började plugga igen denna månad (Äldres Hälsa och Livskvalité), vi hade mycket varmare än detta år och hann med att sola och bränna oss. Vi gick på vår första vårbal med Sankt Petri Orden och jag blev medlem. Vi var i stugan en del och jag var också själv upp till Övik och firade Mariannes 35-årsdag. 
Vi hade magsjuka, för mig var det den värsta på åratal, usch vad dålig jag var! 
Lite mer från Maj 2016!

2 kommentarer:

solokatt76 sa...

Kul med lite minnen! Jag älskar att läsa tillbaka i bloggen och minnas!

Maria sa...

Åh vad kul med tillbakablickar! Kan sitta i timmar och läsa i bloggen flera år tillbaka! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...