måndag 6 juni 2016

Tre härliga dygn i stugan!


Hej! 
Idag kom vi hem från en fantastiskt härlig helg i stugan!  Vi åkte dit på fredag och stannade alltså tre nätter, Mattias och Tiril var bara hem en sväng igår för Tiril var bjuden på Wilma Hs kalas. =) 
Vi har haft tur med vädret nästan konstant, var lite kallt igår söndag på dagen men klarnade upp till kvällen. Annars har det varit soligt, dock blåst en hel del ska tilläggas men inte så man inte velat vara ute. 


Vi har fixat med nånting varje dag, smått och stort. Klippt gräset och städat altanen. M har mest grejat med vattnet, samma visa varje år, nu fick vi köpa en ny pump för den gamla var paj på nåt sätt, igen (han kan fixa men det är omständligt, så nu köpte vi ny och har den gamla i reserv). Och när man väl fått till pumpen så läcker rören på nåt ställe och måste spärras av...gah så frustrerande! Jag har tur och fixar väl mest med det jag trivs med, dvs. pyssel och piff men det behövs ju också. ;) 

På lördag tog vi en promenad före lunch, ganska lång åtminstone tidsmässigt. Stannade ju titt som tätt och kikade på djur och plockade blommor. 
 Finns rätt mycket fjärilsarter här uppe ändå, för något år sen hade jag bara koll på Nässelfjäril och Citronfjäril men vi såg Hagtornsfjäril, Höfjäril och Sorgmantel också, och så brukar vi ju se Påfågelöga ibland.  

Bästa utsikten till Lördagsgodiset! 
Blev så glad när jag för en gångs skull timade blomningen av Liljekonvalj, de senaste åren har jag alltid missat dem! Luktar ju så gott! Vi plockade ofta såna med mamma förut. 
 Efter gräsklippningen (Mattias tog det mesta) så blev det premiärbad för Mattias, coola 16 grader...Jag väntar nog ett tag till, burr!! 

Mina föräldrar kom upp och åt med oss på lördag, Marockanska grillspett och couscous, Linas matkasse. 


Igår söndag var ju M och Tiril hem till Härnösand på eftermiddagen jag och Kiron skrotade mest inne då det var en kallare dag, blev varmt först framåt kvällen. Jag pysslade och sydde vimplar till altanen. När de kom tillbaka hämtade de oss för middag hos mina föräldrar, då hade det börjat klarna upp. Jag fick låna deras nya dusch, de har renoverat badrummet så fint. =) 
När vi kom tillbaka till stugan var det fullt solsken och vi satt ute ganska länge. 


Tog en tur med båten också! Kiron fick ratta lite till hans stora lycka. 

Grillade marshmallows, ett praktiskt taget måste varje gång vi är i stugan på sommaren. 

 När barnen somnat och det blivit för kallt för att sitta ute (hoppas på mer värme senare i sommar!) så har vi sett gamla DVD-filmer, har ju verkligen sin charm det med! Haha bjuder på denna fulbild! 

Imorse var första morgonen det var varmt nog att sitta ute och äta frukost. Det är nåt jag saknar där mot hemma, morgonsol!  Vi kan alltid bära ner stolar till sjön men blir ändå inte samma som  här hemma i lä. Men ev. ska vi bygga nån trall så vi kan sitta på framsidan sen, om inte träden är i vägen. 

Nationaldagen har varit bra, barnen har premiärbadat de med nu (nä inte på bilden förstås, men de badade näck och det lägger jag inte ut ;)) och vi har grillat korv till lunch. Städat och packat, men Mattias och barnen hoppas hinna åka tillbaka redan i helgen när jag jobbar. 

Jag bakade en rabarbersmulpaj som Nationaldags-mellis! =) 
M och barnen skjutsade mig direkt till jobbet när vi kom tillbaka till Härnösand, men vi tog vägen genom stan och fick se den stora Birka-kryssningsbåten som låg i hamn här, premiärturen från Stockholm. Första gången för ett sånt fartyg, jag skulle gärna åkt med! De for ikväll vidare mot Luleå, båten verkade hur fin som helst och det var fullt med folk på soldäck (de hade tur med vädret!) Härligt! 

På tal om väder så verkar det bli ganska fint de närmaste dagarna, skulle så gärna varit kvar i stugan då! 
Jaja, ny vecka nya tag, igen! 20 pass kvar innan semester! 

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Åhh jag blir så avis när jag ser bilderna från er stuga. Det ser så himla mysigt ut!!
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...