onsdag 15 juni 2016

Gott på grillen: Paprikakryddade färsspett, veckans matsedel och sommarsimskola!

Hej!!
Igår vaknade jag med halsont, idag har det blommat ut till en riktig sommarförkylning. Mer ont i halsen, kli i öronen och jättesnuvig. Typiskt men inte oväntat, allt sjukt verkar ju fastna på mig nuförtiden och många på jobbet hostar och hostar och snuvar. Jaja... 
Har ju inte skrivit ut veckans matsedel! 
Here goes: 
MÅN: Köttbullar, brunsås, mos
TIS: Kyckling med pesto och vitlöksstekt broccoli (Linas matkasse)
ONS: Pölsa och potatis (jag jobbar kväll)
TORS: Fryspizza (jag jobbar kväll)
FRE: Middag med Horns, Jalapeñoburgare
LÖR: BBQ-grillad fläskytterfilé med äppelslaw (Linas matkasse)
SÖN: Flankstek med salladsbåtar, fetaoströra och nachos (Linas matkasse)

Här kommer ett gott recept som passar perfekt till sommaren! Passar både att grilla eller att göra i ugnen. 

 Paprikakryddade färsspett
500 g nötfärs
1/2 brk soltorkade tomater (ca 125 g)
1/2 msk paprikapulver
1 tsk oregano
1 vitlöksklyfta
salt, peppar efter smak
grillspett
Tänd grillen eller ugnen, 200 grader. Finhacka soltorkade tomater och blanda ner i färsen tillsammans med övriga ingredienser och kryddor. 
Forma till 8 smala järpar. Bryn dem i olja och tillaga klart i ugnen 6-8 min innan du trär upp dem på spett, eller grilla på blötlagda grillspett någon minut tills de är genomstekta. 
Servera med tzatziki och andra goda tillbehör. =)

Idag var ju barnen lediga. Jag fick lite sovmorgon om än orolig. På förmiddagen var det "gubbar" hit och kopplade in vårt fiber, så nu måste vi beställa ett abonnemang antar jag. 
Det har varit soligt idag men har inte varit ute supermycket ändå, för jobbigt när jag är förkyld, men lite sömnad i solen hade jag på eftermiddagen när det var lite mildare. Syr vimplar för fulla muggar! 
M kom och bytte av mig vid 16 och jag traskade till jobbet. Mattias och barnen hade premiär för sommarsimskola ikväll, vi anmälde båda barnen till Härnösims Pingvin-kurs, där de börjar med frisim istället för som i kommunala med bröstsim. Fördelar med bägge och de lär sig bröstsim via skolan (och det lilla vi hunnit förmedla). Så det blir lite intensivträning tre veckor, 10 tillfällen! Men vet redan att de kommer missa iallafall ett tyvärr...
Godnatt! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...