fredag 3 april 2015

Glad påsk! Det blev en mysig skärtorsdag.


Glad påsk på er! 
 Igår hade Mattias feber och blev hemma, hela famljen mer eller mindre förkylda... Men förutom det var det en mysig dag.
På väg till skolan pratade jag och Kiron om varför vi firar påsk och skärtorsdag, och Kiron sa att "Jo för Jesus blev uppspikad då och sen dog han, men inte riktigt för han kom tillbaka sen och kollade läget lite!" Haha! 
Han förklarade också att Jesus pappa var Gud, och han var väldigt väldigt gammal. Och att man inte behövde tro på allt om man inte vill. ;) Kloka lilla kille. 

 Kiron hade påskpysslat i skolan, söta va? 
Till middag åt vi påskmat, (enda dagen i påsk som jag kommer att äta middag med familjen.) Nu blir det kvällsjobb resten av påskhelgen! 
Sen ville barnen klä ut sig. Men inte till påskkärring/gubbe, utan katt och hare! Sagt och gjort, vi klistrade till varsitt par öron och sminkade dem. ;)
Vi hade film-mys efter middagen, till "Bröderna Lejonhjärta", sparat på den då den känts för läskig tidigare. 


 När barnen somnat (och jag hunnit med mitt andra träningspass sen sjukskrivningen, lite zumba) dukade vi upp våra favoriter och firade våra 15 år. =D Vi såg på "Oz the Great and Powerful" och bara njöt. 

 Idag har det också varit lugnt, jag har färgat lite ägg till lunch. Vi har suttit ute och läst i finvädret. Blivit lite städning, barnen har nu fredagsmys och jag ska gå till jobbet! 


Ha en fortsatt fin långfredag, tror nog jag hinner blogga imorgon också, börjar 12.30. Kram på er och glad påsk igen! 
De photoshoppade bilderna har förresten barnens bonusfarmor Carina gjort! 

2 kommentarer:

solokatt76 sa...

Glad påsk Hanna! 🐥🐣

Cattis sa...

Minns när Jonathan var liten och de hade varit till kyrkan med förskolan eller skolan o jag frågade vad det handlade om? Han svarade helt ointresserad med ett ryck i axlarna: "Äh, det var om nån gubbe som hette Jesus som hängde på ett kryss!" :-) Thea däremot grät och var bekymrad när hon kom hem från samma besök: "Han fick inte ens plåster- fast han blödde i händerna!" Ja det är verkligen olika hur man tar till sig historien! Men Kiron verkar ju ha koll på läget! Glad Påsk på er! :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...