tisdag 1 december 2009

Polkagriskola, smarrig!!! + Krispiga risrutor

Här kommer receptet på den smarriga polkagriskolan jag gjorde igår! Den blev mycket uppskattad, vi åt upp hela satsen igår...=) Receptet kommer från tidningen Allt om mat nr. 20/09
POLKAGRISKOLA CA 50 BITAR
100g smör
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
3 msk flytande honung
2 dl strösocker
Garnering: 100g polkagrisar, krossade
1. Blanda smör, grädde, sirap, socker och honung i kastrull. Koka till 125 grader, ca 40 min (men det gick snabbare än så för mig!!!)
2. Kulprov. Häll en tesked av kolasmeten i ett glas med riktigt kallt vatten. Häll av vattnet efter 2 min, när kolasmeten går att forma till en kula är kolan klar.
3. Häll upp smeten i en form, ca. 20x30 cm (beroende på hur tjock kola du vill ha), klädd med bakplåtspapper. Strö över polkagriskrosset direkt. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar.
4. Slå in i smörgåspapper. Förvara i kyl.


Ger receptet på ett till godis ur samma tidning, som vi också provade igår. Kladdig! =)

KRISPIGA RISRUTOR
2 msk smör
200 g marshmallows
ca 5-6 dl rispuffar (rice krispies)
100 g mörk choklad
1. Smält smöret i en kastrull. Häll ner marshmallows och smält långsamt på svag värme. Rör om. Tillsätt rispuffar och blanda väl.
2. Häll ut massan mellan 2 bakplåtspapper och pressa samman tills den är ca 2 cm tjock. Ställ svalt att stelna.
3. Skär i rutor, ca 2x2 cm, med vass kniv. Smält chokladen och ringla/bred över rutorna.


Maria efterfrågade receptet på tortillatårta, klicka på ordet så hittar du det, har skrivit ner det tidigare! =)

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...