måndag 28 december 2009

Min graviditet v.37!

Jajamensan...nu är vi ju några dagar in på v.37 i min graviditet, 36+2 idag! Inte långt kvar nu!
Tog nya magbilder igårkväll, alltså v. 37+1. Ursäkta om bilderna blev något suddiga... Vi var hos MVC idag, var nervöst för det gäller nu att knyttet ligger rätt väg, dvs. med huvudet nedåt... Och det gjorde den!!! JIPPI! Hon klämde och kände och vi fick titta på ett kornigt ultraljud, men nog var huvudet nedåt! Och hade tom. sjunkit ned i bäckeningången lite.
Hjärtljuden låg på 148, och symfys fundus-måtten var på 34, helt på kurvan.
Fick öva på lite andning och skriva förlossningsönskningar.
Nu blir det en nervös väntan fram till "värk-start"! Gah!
Vecka 37: 26 dec - 1 jan 2010 (info från familjeliv.se)

Vecka 37
Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

3 kommentarer:

Anonym sa...

jättefin mage du har!! så skönt att bebis fixerat sig också, förstår att du kan pusta ut nu=). snart dags för din del då, så skönt det måste vara, fast samtidigt pirrigt;).
kram!!

Maria sa...

Så spännande... snart börjar jag vänta in ett samtal, eller ett överlämnande av er son hos oss.

Extra spännande att den ligger rätt, de var ju tur vi gick på förlossnings infon nu behövs det ;)

Kram
Maria

Maria sa...

Åh vad skönt att bebis ligger som den ska!! Jättefin mage har du...ja, nu är det bara att gå och vänta då! ;) Många kramar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...