4 st kycklingfiléer
smör eller margarin att steka i
2 dl crème fraiche (låg fetthalt går utmärkt)
2 dl must (julmust eller påskmust)
1 hönsbuljongtärning eller några msk kycklingfond
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin (vi hade slut på rosmarin, tog dragon o timjan istället, blev supergott)
1 msk äkta soya
Gör så här:Använd en stekpanna med lock.
Bryn kycklingen i matfett på båda sidor i en stekpanna. Lägg över filéerna på ett fat.
Blanda crème fraiche, påskmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i stekpannan.
Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min.
Servera gärna med ugnsstekt potatis och morötter (och ev. lök) kryddat med rosmarin.
Bryn kycklingen i matfett på båda sidor i en stekpanna. Lägg över filéerna på ett fat.
Blanda crème fraiche, påskmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i stekpannan.
Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min.
Servera gärna med ugnsstekt potatis och morötter (och ev. lök) kryddat med rosmarin.
2 kommentarer:
Åh, gud vad gott det ser ut!! Glad Påsk på er och trevlig helg!
den rätten noteras direkt!! såg ju jättegott ut, fast för min del skippas nog morötterna. ja ni är då modiga, här väntas det då med att köpa kyckling...
glad påsk på er!! kramisar=)
Skicka en kommentar