torsdag 30 april 2009

BLÅBÄRSCHEESECAKE

Botten: 25 g smör
3 dl krossade digestivekex
0,25 dl grädde
2 msk socker
Fyllning: 200g blåbär
400 g cream cheese
1 dl socker
4 ägg
2 tsk vanillinsocker
2 dl kesella vanilj
1 msk maizena
Garnering: 1 dl kesella vanilj, ev. blåbär

Ugn 150 grader.
Smält smöret. Krossa kexen. Blanda samman alla ingredienser till tårtbotten och kanter. Tryck ut massan i form med löstagbar kant 24 cm/diameter. Den ska täcka både botten och kanter.
Passera blåbären genom en finmaskig sil. Blanda samman blåbärspuré med de övriga ingredienserna till fyllningen och rör till en helt slät smet. Häll fyllningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Låt kakan svalna och täck ytan med vaniljkesella och garnera ev. med bär.

1 kommentar:

Ulrika - foto - Jonasson sa...

MUMS..Tack för att du delar med dig o massa många goa recept!! =)

Vill oxå tipsa dig att jag precis startat en ny tävling:

http://uj76.blogspot.com/2009/04/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart_30.html

Ha en underbar Valborg! Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...