FLÄSKFILEGRATÄNG
600 gr fläskfilé
600 gr fläskfilé
1½ msk margarin
salt peppar 1
röd paprika 1 gul lök
250 gr champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 brk fraiche
2½ dl köttbuljong (tärning + vatten)
soja
1½ dl riven ost 10 %
Gör så här:Skär fläskfilén i cirka 1 cm tjocka skivor. Stek dem i margarin och salta och peppra. När allt är färdigstekt, lägg över skivorna i en ugnsfast form. Skölj inte ur pannan! Stek paprikan och löken skuren i tärningar, champinjonerna i skivor och pressa över vitlöken. När allt börjar mjukna, lägg i fraîche och buljong (en tärning till 2 1/2 dl vatten). Stänk över soja och smaka av med salt och peppar. Häll grönsaksröran över fläskfilén, strö över riven ost och gratinera i 250° cirka 10 minuter eller tills osten smält. Servera med klyftpotatis och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar