måndag 2 november 2015

Halloween-firandet!

Hej! 
Jag hann inte med att skriva något i helgen, har ju både jobbat och firat Halloween. ;) Har haft en fin helg förutom att jag haft sån ryggont hela helgen, inte kunnat räta på mig ordentligt och snubblat när jag går då det blir så "hasigt" med benen! Sovit dåligt på nätterna! Faktiskt så är jag hemma och vilar mig idag, skulle ha jobbat ikväll men orkar inte bita ihop, får vara nöjd med att jag tog mig igenom helgen. 
Är ledig imorgon och onsdag så hoppas på bättring...  

Men, Halloween firade vi som sagt! Jag sydde klart Tirils dräkt i fredags, hon var en liten fladdermus och jag sydde vingar som sitter direkt på armarna med resår och i halsen snörning som en mantel. ;) Vi tog en topp och kjol hon fått av familjen Fahlén tror jag det var, och ett fladdermus-diadem vi köpte på Lindex. Sötnos. Hon ville inte sminka sig utan var nöjd såhär. 
 Själv föll jag för Creepy Doll som årets utklädnad, googlade på massa sminkningar och fick till nåt iallafall, nöjd och fick höra ofta att jag var obehaglig att titta på, vilken komplimang, haha!! Fick gå och bättra på det vita på läpparna mellan varven, försvinner ju när man äter! 
Tänkte ha lösögonfransar men nä jag får inte till dem själv så det skippades. ;) 

Kiron var skelett även i år, och Mattias hade köpt en läskig kostym på Lekia. Usch gillar inte när man inte kan se ansiktet. 
 Barnen fick först äta, spöksnor och zombiefingrar tror jag det var (korv och spaghetti). 


Sen åt vi vuxna innan vi tog en Trick or Treat-runda några hus i kvarteret. =) 

Alla hade med sig mat, vi hade gjort Mumiepizzor (vi tog ut rundlar med ett glas, hade på tomatsås, salami, ost, och oliver som ögon), Halloweenpastasallad (pasta köpt på Lidl med Halloweenfigurer) och
Frasiga ödlelår (som ser riktigt äckliga ut på bild)
olja 
salt 
grillkrydda 
1 kg   kycklingben 
75 gram   tortilla chips 
Sätt ugnen på 175 grader. Frilägg benet på klubborna genom att göra ett snitt i köttet längst upp mot benet och pressa ner köttet mot den tjocka delen.
Stöt tortillachipsen i en mortel eller mixa i en matberedare till ett finkornigt pulver.
Pensla klubborna med matolja och krydda runt om med salt och grillkrydda. Rulla sedan kycklingbenen i de krossade tortillachipsen.
Placera kycklingen i en ugnsfast form och ugnsstek i ca 45 minuter, tills kycklingen är gyllenbrun och genomstekt.

Men det bjöds också på bl.a. Poison-dricka, köttfärspiroger, mer mumiepizza, pumpasoppa, Spöktårta och Spökmaränger! MYCKET mätt blev man, fastän vi tog sötsakerna efter några timmar...=P

Familjen Spooky-Magnusson! 

Jack Skellington och Sally från "Nightmare before Christmas", vampyrdrottning och zombieöverlevare (?) . Fina värdfamiljen. 

Fick inte hela familjen Wusch på samma bild men Mark och Christina ser iallafall ut att ha haft det riktigt jobbigt, zombies! 
Min läskiga make och scary Tina. 

Hade en rolig kväll! Vi spelade lite musikquiz och babblade, Jättekul! Bröt upp relativt tidigt men det kändes ganska bra när man klivit upp kl. 5.30 efter dålig sömn med ryggont och jobbat en lång arbetsdag med dito ryggont. Men kul som sagt!! Hoppas på repris nästa Halloween! 



2 kommentarer:

solokatt76 sa...

Roliga... förlåt. .. läskiga halloweenbilder menar jag. Jag hade fullt sjå och hitta maken din på familjebilden.. han smälte liksom in i gardinen 😁

Fangoria sa...

Hahaha jag veet Solokatt76!! =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...