torsdag 12 november 2015

Engelska miniscones och lågt med energi!

Förstår inte var all energi tagit vägen. Känns som om så fort jag får tid för mig själv så sover jag! Trött jämt! Det är väl iofs. skönt men man missar ju så mycket av dagarna...=P

Jaja, gjort lite nyttigheter här hemma iallafall , lite städning... Och på eftermiddagen medan middagen puttrade bakade jag och barnen Engelska miniscones, fick inspiration när jag kikade i den här boken från Arla så testade ett recept därur. =) Hade dessutom grädde jag behövde ta reda på så det blev perfekt. 
  
Engelska miniscones 16-20 st
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl mjölk
3/4 dl vispgrädde
Pensling: 
2 msk vispgrädde
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölat bord till ca 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med litet glas, ca. 4 cm i diameter (vi använde snapsglas). Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. 
Servera varma med t.ex. vispad crème fraiche och sylt. 
Variationer:
Ostscones:  Tillsätt 1 dl riven cheddar och 1/2 dl hackade valnötter
Morots-och-apelsinscones: Tillsätt 1 dl finriven morot och rivet skal av 1/2 apelsin i mjölet. 

Det blev kvällsfika med marmelad och för en del av oss ost. ;) Jättegott, barnen åt flera stycken! Små och lagom munsbitar.

Jag och Mattias har sett "Ett päron till farsa: Nästa generation" ikväll, ooooheja vilken pinsam film, skämskudde!! Men rolig!! 
 Imorgon är jag ledig med denna goding. Hoppas att jag har lite mer energi! Ska hoppa i säng nu!  

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...