torsdag 5 november 2015

DIY till hemmet!

Hej! Här händer det inte mycket just nu! Jag håller på sortera lite bland mina smycken och i badrumsskåpet, det man orkar för ryggen. Vilar mitt på dagen också så ikväll har jag inte haft lika ont som igår.  Så sakta men säkert... Imorgon är det fredag, skönt! 

Jag har ju gjort flera pyssel den senaste månaden, som jag inte visat här! Dessa två pumpor har jag nyligen virkat, en förra veckan och en denna vecka. Tycker att de är neutrala och fina nog att få ligga kvar efter Halloween. ;)
Mönster till dessa hittade jag i denna blogg. 

Här har jag av korkkulor, lädersnöre till runda och ståltråd till stjärnan gjort grytunderlägg. Och med lite hobbyfärg blev det vanliga gamla korkunderlägget lite roligare. ;) (Tejpade för att få till raka linjer). Och sist men inte minst en ljusmanschett i korkkulor och lädersnöre, några av dem hade jag målat först. 
Här på Panduro kan du hitta hur du gör en egen stjärna. =) 

Våra fönsterbrädor i sovrummet var helt tomma förutom två lampor eftersom vi har mörkläggningsrullgardiner som ständigt river ner allt, så jag köpte två plastblommor på IKEA och sydde in krukorna i varsitt fodral av ärmar från en stickad tröja. Klippte av ärmarna lagom så de täckte krukorna och trädde på med ärmkanten uppåt. Sydde ihop med rynktråd under krukkanten så tyget blir utspänt och utan "knövel", klippte bort överflödigt tyg under så de kan stå ordenligt.  Klistrade på en läderlapp jag sprättat bort från jeans på varje. Tadaa! Gör inte så mycket om dessa åker i golvet. ;) 

Jag samlar ju då och då lite naturmaterial ute. Med en tom canvastavla, lim, vindruvekvist och rönnbär blev resultatet såhär! 

Och sist men inte minst i detta inlägg, hittade på sensommaren en liten hylla för 10 kr på loppis. Den var så söt så den fick komma med hem och byta färg, och nu hänger den på Tirils rum! Efterbilden blev inte helt bra men ni ser ju. ;)

Slut på hemmapyssel för denna gång! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...