tisdag 29 januari 2013

Stress och recept snabb köttfärslimpa på pizzavis.

Usch idag är jag lite stressad...=/ Smågrejat idag (det vanliga- tvätt, disk, lunch, vardagssysslor), sytt lite på Tirils födelsedagspresenter (ah, älskar verkligen att sy när det flyter på fint, mår så bra!) busat med Tiril m.m.. Haha hon var så söt när hon kom smygandes förbi mig med ena handen för ögonen...i den andra höll hon en potatissticka, som hon vet att hon inte får leka med. Hon kände sig nog lite påkommen när jag ändå trots att hon inte såg mig, såg henne. ;) Haha sötskruttan!

Men från att M kom hem blev det lite stressigt. Vi åkte en sväng på Erikshjälpen och hittade ett par "nya" skidor och pjäxor till Kiron, sen på Ica en sväng, och Åhléns en snabbis igen...När vi kom hem var det hög tid att fixa middagen. Testade ju "Köttfärslimpa på pizzavis" och jag kan rekommendera den, köttfärslimpa med tomatsås över toppas med skinka, champinjoner och mozzarella! Mums! 
Snabb köttfärslimpa på pizzavis
500 g blandfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 gul lök, finhackad
1 klyfta vitlök
1 tsk oregano
2 tsk salt
Tomatsås och topping
1 gul lök, finhackade
1 klyfta vitlök, finriven
2 dl passerade tomater
2 tsk timjan
2 tsk pizzakrydda
svartpeppar
salt
socker
50 g rökt skinka, i grova strimlor
2 dl färska champinjoner, skivade
2 dl mozzarella i grova bitar
Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form.
Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar.
Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.
Baka köttfärslimpan i ugn 200 grader i ca 25 minuter.
Servera med pasta eller pressad potatis och sallad.

Sen middagen var undanstökad och barnen duschat fick M fixa kvällsrutinerna med kidsen för jag har suttit och pluggat... 

Hade tänkt hinna skriva räkningarna idag också men se det får skjutas på morgondagen, imorgon kväll efter 21 vill säga när jag slutat jobba. 9.00 imorgon bitti ska vi vara i Sundsvall för möte på habiliteringen, 12 har jag skola (till 16) och direkt efter det har jag kvällspass (börjar egentligen 15.30 men får komma lite senare). Puh. Slutar 20.30. Är nog glad att jag bytte till kvällspass på torsdag också, så man inte måste hoppa direkt i säng imorgon utan kan varva ner en stund. Med räkningarna. ;) 

Kikar lite  på Cougar Town nu...och på tal om nedvarvning ska jag sen  krypa i säng och läsa en stund, imorgon blir det upp tidigt!  

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...