tisdag 8 januari 2013

Ingen riktigt bra dag idag. =(

Imorse steg jag och lillan upp tidigt för årets första morgonpass... Mattias och Kiron sov vidare några timmar till då Kiron hade tid på ögonmottagningen i Sundsvall i förmiddags, så M blev "hemma" idag. 
Haft en fartfylld dag på jobbet, gick lite i ett i ett... Sovit rätt bra inatt men kom väl i säng lite sent. 
Allt eftersom eftermiddagen lidit har jag bara blivit tröttare, känner mig totalt energilös. Och humöret i botten...=(
I Sundsvall upptäckte de efter mycket om och men att Kiron ser sämre på ena ögat, så nu kommer han behöva ha lapp för det "bra" ögat för att jämna ut så båda ögonen arbetar lika mycket och förhoppningsvis kommer det dåliga ögat ikapp. Han ska ha lapp 6 timmar om dagen varje dag, eller varannan dag hela dagen, i 8 veckor. Han känner sig ju inte särskilt motiverad och det kan man ju förstå (vem vill liksom frivilligt endast ha syn med ögat man ser sämre med??) , men vi ska försöka med belöningssystem som att hitta på nåt roligt vid valda tillfällen (han får kryssa i ett schema), som tex. drakborgen, lekrummet på Murberget, badhuset, bio och liknande. 
Det är lite mycket just nu, hans svårigheter är lite i topp för tillfället, speciellt på förskolan, och då känns det rätt motigt med nåt sånt här också. 

Vid vår pratstund vid läggningen ikväll berättade han om sina högsta önskningar till 6-årsdagen, han vill ha en discolampa som lyser och snurrar åt alla håll, och en stor radiostyrd robot som kan skjuta ringar och dansa. =) 
I brist på roliga målarböcker, kan det ju förresten vara bra med en pappa som är duktig på att rita bilder som Kiron kan fylla i med färg. =)

Nu ligger ungarna, och jag längtar själv efter sängen, kryper ner nu och ser gårdagens avsnitt av Inkognito (jag jobbade ju igår kväll), sen direkt efter det dagens avsnitt och sen blir det sova. God natt på er! 

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Men lilla skrutten då =( Vad jobbigt med hans ögon....
Är det fortfarande så att han är tillbakadragen och har det svårt på förskolan oxå??

Snygga bilder har dom fixat iallafall, han och pappa!! =)

Hoppas humöret reser sig och att du inte blir sjuk!!

Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...