fredag 7 oktober 2011

Stöd Rosa bandet mot bröstcancer!!


Cancer är ett av de hemskaste ord jag vet, så mörkt och skrämmande. Och aldrig tidigare har bröstcancer känts SÅ nära och SÅ hotfullt som nu. Mattias mamma, min svärmor, barnens farmor, genomgår nu cellgiftsbehandling just mot bröstcancer...Älskade svärmor!

Det är för mig självklart att stötta Rosa Bandets oktober-kampanj!! Gör det du med!
2011 blir det nionde året som Cancerfonden driver Rosa Bandet-kampanjen. Kampanjens syfte är att bekämpa bröstcancer genom att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om sjukdomen och väcka opinion.
Varje år får 7 000 kvinnor beskedet att de har bröstcancer. Det betyder att var nionde kvinna drabbas någon gång i livet. Antalet bröstcancerdiagnoser i Sverige ökar, men samtidigt blir de som överlever allt fler. På 1960-talet levde cirka 50 procent av bröstcancerpatienterna i Sverige tio år efter diagnos och behandling. I dag är siffran 80 procent. Cancerfondens mål är att ännu fler ska överleva – ett mål som bara kan bli verklighet genom framgångsrik forskning.

En rosa månad
Under oktober färgas hela Sverige rosa med hjälp av företag, organisationer och privatpersoner, som vill engagera sig i kampen mot bröstcancer. Sedan starten 2003 har Cancerfonden – tillsammans med dessa – samlat in närmare 308 miljoner kronor.

Framgången med Rosa Bandet-kampanjen ligger bland annat i den avgränsade kampanjperioden som gör att vi varje år kan komma tillbaka med full kraft och nya aktiviteter under oktober månad. Man kan stödja kampanjen bland annat genom att under oktober köpa rosa bandet och andra rosa produkter, starta en egen webbinsamling på cancerfonden.se, sms:a ROSA till 72988, smycka sin och sina vänners profilbilder på Facebook med ett rosa band, eller ringa in ett bidrag under den direktsända Rosa Bandet-galan.

Bakgrund
Rosa Bandet är en internationell rörelse med ursprung i USA. Pink Ribbon, som Rosa Bandet heter på engelska, startades 1991 av bland andra Evelyn Lauder från kosmetikföretaget Estée Lauder. Sedan dess har Rosa Bandet vuxit till en internationell folkrörelse. Världen över viger organisationer, företag och privatpersoner oktober månad åt bröstcancerfrågan.


Rosa Bandet skapar hopp.
Köp ett eller flera av årets sex band
och stöd kampen mot bröstcancer!


Cancerfondens rosa band 2011,
design Per Holknekt och Lena Philipsson. Foto Melker Dahlstrand.


Rosa Bandet handlar om att bry sig om. Och vad kan symbolisera det bättre än en omfamning?
Årets designers Per Holknekt och Lena Philipsson har skapat sex olika omfamnande rosa band. Du hittar bandet hos ICA, Lindex, Apoteket, Clas Ohlson, Euroflorist och Pressbyrån fram till den 31 oktober. Pris 25 kronor.Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...