måndag 11 juli 2011

Vår helg med besök på friluftsmuseum, lite shopping och bad!

Vecka 28, sista veckan för M innan semestern, sen är han vår för 4 veckor framöver!!! Sedan börjar barnen dagis 16 Augusti, (inskolning för Tiril), och 23 börjar jag jobba...NERVÖS!!! Men fram till dess ska vi njuta av sommaren!!!!!!I lördags bestämde vi oss för en tur till länsmuséet Murberget, brukar bli en sväng varje år. Ligger ju i stan och är gratis så varför inte lixom??!! De har både friluftsmuseum och en museiibyggnad med utställningar.
Mattias och Kiron ser på hönor och en tupp... ville nog gärna klappa.


Vi såg också på får, men de bräkte så öronbedövande så Kiron tyckte de var jätteläskiga och gick inte närmare än 5 meter. Härliga gamla byggnader att se på och gå in i, intressant att se hur folk bodde förr!Kiron var ju lite rädd för dessa trä-djur tidigare, men inga problem i år. =)
Fanns oxå en trähäst att rida lite på. ..=)

Hoppla!

Inne i Ångermanlandsgårdens vävstuga, med vackra väggmålningar.

Kiron utanför en bod.

Vi gick in i museét och såg på utställningarna också, vikingaskatter och massa annat kul.

Lördagkväll blev det grillning och allmänt mys!
På söndag kom vi iväg tidigt för att vara oss, kan ju bero på att jag väckte alla de andra för en gångs skull...=) Vi var iväg till Birsta och bytte några prylar till uterummet som M köpt fel, kollade lite annat och köpte även ÄNTLIGEN en ny bilstol till Kiron, blev en Britax Adventure Billy, som de hade specialpris på nu på Babyproffsen. Tiril fick ta över Kirons gamla stol Britax Hi-way, har hittills suttit i en ärvd efter kusinerna. Så nu åker båda barnen i baksätet, och jag fram, ovant!


Nu är det även öppet för mer övningskörning med Mattias!


På vägen hem var vi in i Svartvik och doppade oss, jag gillar inte sand och saltvatten så mycket men det var superhärligt att ligga och guppa i vågorna en stund!

För Tiril blev det bara ett snabbdopp under protester, sen satt hon på stranden och filosoferade. Här myser hon med min väska...=)

Blötdjuren Mattias och Kiron.

Nä, nu är det dax att greja dammsugning! Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...