tisdag 22 september 2009

Tygtavla, Mattias hemfixaren, recept GOD kaka m.m....

Lugn dag idag också. Mattias har fått fixarfeber igen och börjat lite smått med vårt sovrum uppe, jag ska ju få en egen syhörna, vi ska sätta upp en "halv-vägg", bakom den ska jag ha hyllor med mina tyger. Ska bli härligt att ha en egen vrå och slippa dra fram ALLA tyger varje gång man ska göra nåt, nu ligger de i påsar i jättegarderob. Igår fixade vi en tygtavla som legat och väntat länge, ska vara på Kirons rum. Jag pysslade också med lite elefantskallror, finns på sybloggen. Yrseln var illa igår, kunde inte ta mig för nåt större...
Men till kvällen rörde jag faktiskt ihop denna otroligt lätta kaka som ni ser nedan, hittade på en annan blogg! Bara röra ihop, bre i form och grädda! Superlätt!!! Och god!
Vi ska få besök ev. av mina föräldrar idag. Var meningen en kvinna skulle komma förbi och intervjua mig, var med i en undersökning när vi väntade Kiron, fick besvara flera formulär med frågor under graviditetens gång, nu är det uppföljning. Men hon fick förhinder, så intervjun sker via telefon kl. 14.00, oj snart, måste sluta och få i mig nåt innan dess...=)
Yrseln är fortfarande kvar, kommer och går ständigt, mer kommer än går...
Havrerutor med choklad:
175g smör
4dl havregryn
4 dl fiberhavregryn (går lika bra med 8 dl havregryn)
½dl dinkelömjöl ( går lika bra med vanligt mjöl)
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakbulver
½dl ljus sirap
150 - 200g mörk choklad
Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda med alla torra ingredienser och sirap. Arbeta ihop massan och bred ut den på en bakpappersklädd långpanna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8 min.Smält chokladen och bred ut den på havrebotten medan den fortfarande är varm.Ställ kakan svalt. Skär den sen i lagom stora mumsbitar. MMM!!!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...