onsdag 16 september 2009

Åt god mat med arbetskompisarna

Mumsigt med Thai-mat, och trevligt var det! Vi surrade och skrattade en massa. Det här åt jag, blev så mätt så jag kunde har rullat fram (värre än vanligt!) och orkade ingen efterrätt...

Gaeng Massaman Gai - Curry Kyckling½ kg kyckling, i 3 cm bitar
olja för stekning
4 msk massaman curry paste.
½ liter kokosnöt mjölk
360 ml kött fond
1 1/2 skalad lök, delad I ca 8 bitar
2-3 kokta potatisar, skalade och skurna i 3 cm kuber
60 ml rostade jordnötter
2 msk thai fisk sås
1 1/2 msk socker
1 1/4 msk tamarind juice.
60 ml vegetabilisk olja
1/2 msk kardemumma
2 lagerblad
ca 1/4 tsk salt, efter smak
1. Häll i ca 1 dl olja i en kastrull och stek kyckling bitarna på hög värme, runt om.Tillsätt 360 ml kokosnot mjölk, kätt fonden, kardemumma, lagerbladen och lägg på ett lock.Låt det hela sjuda på låg värme ca 30 minuter.
2. Skeda av oljan som har lagt sig ovanpå. Häll denna olja i en såskastrull. Över medel värme, tillsätt 60 ml olja, resterande kokosnöt mjölk och curry pasten och stek på lite. Häll alltsammans i kyckling grytan och blanda väl.Tillsätt lök, potatis, jordnötter och rör om tills nästan kokt. Tillsätt fisk sås, socker, tamarind juice, rör om och koka färdigt. Smaka av med salt.Servera med Jasmin Ris.
Nu ska jag se lite TV med sambon, han har suttit och spelat X-box hela kvällen, nu får det vara nog!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...