söndag 28 juni 2009

Besök på akuten

Ja...Kiron blev lite piggare igår efter han fått alvedon, så han åt lite pizza med oss och drack nästan en hel festis. Sen blev han hängig igen... Han hade temp 38.9 då, vid 19-tiden. Vi tillsatte alvedon igen i kvällsvällingen, men han åt bara ca 1/2 dl om ens det. Han var jättetrött så vi lade honom att sova. Sjukvårdsrådgivningen ringde upp igen kring 20.15, vi berättade läget, och de sa då att de tyckte vi skulle åka in, för ev. dropp. GAH! Jag som skulle iväg och jobba om en timme, gå på jobbet eller inte????!!! Jag kände att jag inte pallade att gå dit när lillen var så dålig och inte veta nåt, och om de blev inlagda, jag har inget körkort och ingen möjlighet att hälsa på m.m. Är ca 5 mil till sjukhuset. Bättre om jag blir kvar med honom...Så det blev VAB.
Kiron var jättehängig i bilen men är ju också van att sova den tiden...Vägrade fortfarande prompt att dricka något.
Vi fick vänta på akuten 30-45 min, sen fick vi träffa en sjuksköterska och sen en doktor. Kiron blev anti doktorn direkt, protesterade högljutt när hon lyssnade på lungorna, tittade i öron och svalg och på utslagen. Febern var nu 38,5 grader med örontermometer...
Hon sa att det var för kort tid utan vätska för att han skulle hunnit bli uttorkad, men vi skulle försöka få ner febern. Fick 1/2 Ipren-supp och recept på Tavegyl (klåddämpande) att lösa ut imorgon (idag). Och försöka få i honom det som går. Om han inte var piggare imorgon (idag) och fortsatte vägra dricka så skulle vi höra av oss igen.
Så vi for hemåt, kom hem kring 23-tiden. Kiron var helt slut, somnat i bilen och somnade om direkt i sängen, vägrade fortfarande dricka.
Jag ringde jobbet och hörde om de fått in nån, vilket de fått, så jag kunde stanna hemma. Han sov ganska oroligt, förståeligt. Vägrade dricka nåt ända framåt 7-tiden, då tog han emot lite vatten och så passade vi på att ge lelle med alvedon också, han drack kanske 2 dl av det. Puh!
Han har varit piggare idag, inte druckit så mycket mer, en halv Festis kanske, vägrade äta lunch nu men vi fick in honom en mandarin och glass. Så jag håller verkligen tummarna på att det blivit bättre nu! Han har fått Ipren-supp igen. Ligger nu och sover i vagnen.
Så jag är inställd på att gå på jobbet idag. Tjejen som jobbade för mig inatt blev inringd för 2 nätter fast jag bara vabbat en (visste ju inte hur det skulle bli) så jag antar att vi är 1 för mycket inatt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

usch då att han blev så dålig:-(. men så konstigt för så där lite dricker Noah varje gång han blir dålig och på sjukvårdsrådgivningen har de sagt till oss att vänta varje gång. hoppas det vänder för Kiron och att plutten kryar på sig ordentligt!!

massor av kramar till er!!

Fangoria sa...

=) Ja men det mest oroande är ju också att han har sån hög feber+ denna värme, så han förlorar ju ännu mer vätska då. 1-2 liter/timme förlorar de när de har feber...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...