fredag 22 januari 2016

Fläskfilégratäng med champinjoner och bacon, och deppighet.


Usch, depp-period igen. Mycket känns bara urk just nu och jag vill bara dra täcket över huvudet och isolera mig! =´( Längtar nu efter positiva och glada händelser och nyheter, nåt härligt att se fram emot! 
Ser iallafall fram emot ledig kväll imorgon, att tanka kärlek och hinna mysa ihop! 
Jag har jobbat ikväll, jobbar dagpass imorgon och kväll söndag och måndag. 

Här är ett middagstips från förra helgen, kanske ni vill ha det som lördagsmiddag? =) Jättegott! 
Fläskfilégratäng med bacon
200°
1 fläskfilé
1 pkt bacon
5färska champinjoner
1 dl crème fraiche
2-3 msk chilisås
1 dl matlagningsgrädde
salt
kött- och grillkrydda
vitpeppar
smör till stekning
riven ost
· Putsa och ansa fläskfilén, skär den i skivor eller tärningar.
· Stek den i smöret, salta och peppra.
· Lägg över i en ugnsfast form.
· Klipp bacon i bitar, knaperstek och låt den rinna av på ett hushållspapper, lägg sedan över i den ugnsfasta formen.
· Skiva champinjonerna och bryn på dem, lägg över i den ugnsfasta formen.
· Blanda ihop creme fraiche, chilisås och matlagningsgrädde, häll över i formen.
· Strö till sist riven ost över och gratinera i ugn i 200° i ca 25 minuter.


Idag var det 17 minusgrader när jag gick till jobbet, och när jag tog denna bild (med dålig mobilkamera). Säger som på instagram, säga vad man vill om snö och kyla, men det är iallafall vansinnigt vackert!! Jag älskar Norrland! 


Hopp i säng! 

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för din fina kommentar på bloggen. tungt att du också har det jobbigt just nu=(. januari och februari måste vara årets deppigaste månader. hoppas du kunnat haft det trevligt igårkväll.

Dan gjorde en kycklinggratäng som var nästan likadant som ditt recept bortsett från kycklingen/köttet då. sjukt gott !

ha det så bra du kan. kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...