CHOKLADBISCOTTI MED MANDEL
Det här behövs till 75 st:
150 g sötmandel
75 g smör eller margarin
3 1/2 dl socker
3 ägg
6+1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g hackad choklad
Ugn: 200° och 100°
Gör så här
Rosta mandeln i en torr stekpanna och låt den svalna. Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen ett i taget under vispning.
Blanda 6 dl mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt mandel och grovt hackad choklad.
Blanda samman till en deg och dela i fyra bitar. Använd eventuellt resten av mjölet vid utbakningen. Forma till längder och lägg på plåt med bakpapper.
Grädda i 20 minuter. Skär längderna i sneda bitar och lägg med snittytan upp. Sänk ugnsvärmen till 100° och torka biscottin i ca 40 minuter tills de är torra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar