torsdag 14 januari 2016

Pyssla med plastskedar =)

Idag har jag fått erfara att det går att försova sig även vid nattjobb! Min telefon ringde aldrig (ställer alltid larmet på den) och jag vaknade över 2,5 timme senare än tänkt av att M kom in genom ytterdörren och frågade om jag var ok. De hade ringt honom både från förskolan och skolan och undrade om nåt blivit fel. Ja jeeses. Tur att han åkte hem något tidigare idag för att hinna till optikern så jag kunde vakna till någorlunda i lugn och ro. Jag var tydligen i behov av sömn!  Stackars barnen som drabbades dock. =( 
Nu har Mattias systemåterställt min telefon för den har krånglat i flera dagar, jag kan inte se meddelanden, får inte igenom alla samtal och nu larmet då. Herregud, nu hoppas jag att den funkar som den ska igen. 

 Jag och Tiril pysslade i förrgår! Det blev en ny annorlunda "tavla" till hennes rum. =) 

1. För att göra denna ritade jag först en stor sjöjungfru på vanligt ritpapper på rulle, köpt på Biltema. ;) Sen limmade vi sjöjungfrun på en stor bit kartong.  
2. Tiril fick sen färglägga den innan vi klippte ut den runt kanterna. 
3. Vi bröt av skaften på små plastskedar (måttade först ut ungefär hur många som skulle behövas) och sprayfärgade själva skeddelarna. ;) Två i cerise och resten i blått. 
4. De cerise limmade vi på som bikini med rundade delen uppåt, och de blå som fjäll med rundade delen nedåt, lite enklare att lägga omlott så. Vi använde vanligt kontaktlim och det verkar sitta bra. 
Jag ritade streck med spritpenna så bikinin ska vara mer lik snäckor. ;) Vi limmade även på en tygblomma i håret och en tygblomma i handen, tog dem från gamla ljusmanschetter. Och på halsbandet limmade vi på små pärlor. =) Klart! Tejpade fast snöre på baksidan så vi kunde hänga upp henne. 

Känns som om det finns oändligt med möjligheter på figurer att göra med plastskedar, får se om det blir nåt mer eller om det stannar vid tanken! =) 

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Ja som sagt,kroppen behövde säkert sömnen men jag förstår att det blev tokigt med barnen och omsorgen och din stackars man lär ju ha undrat och blivit orolig!

Roligt pyssel med skedar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...