onsdag 26 mars 2014

En rejäl pyssel-dag, och veckomatsedel v. 13!

Denna lediga dag har gått i pysslandets tecken! =) Har varit skapligt väder, så efter frukost satte jag igång med mina grenar som jag plockat i skogen för nån dag sen (praktiskt att vi bor nära skogen, och naturligtvis tar jag DÖDA grenar ;))
Blev ett M som i Magnussons, det får nu hänga under vår husskylt. Och en ranglig och sned stege som jag ev. tänkt ha som spaljé till blommorna i sommar.

Senare, när det blivit kallare och mindre sol, fixade jag ett till pyssel jag tänkt testa. Ros av äggkartong! Följde denna beskrivning och det blev såhär, det räckte också till att Tiril skulle få testa en egen (med hjälp ;))

Barnen fick inspiration till att måla lite styrolit-ägg. Jag har också målat flera varv på lite olika prylar idag, en del hann jag klart men det mesta inte.

Och kommer ni ihåg denna?

Äntligen färdigt idag! Dekorerat bla. med äggkartongsrosen, gamla knappar och lite påskpynt jag köpte igår.
Detta pyssel gör du alltså genom att blåsa upp en ballong, klippa till ganska långa flertal garnbitar (vanligt stick-garn funkar) och doppa dem i tapetklister (jag gjorde eget). Kläm ur överflödigt klister, och linda garnet runt ballongen. Börja gärna uppifrån "tutan" på ballongen. När du täckt tillräckligt, ställ i skål/form så den inte tippar, och låt torka. Det tar några dagar. När den blivit torr och stel, panga ballongen, klipp upp ett hål och ta ur ballongen. Dekorera.


Vårt ägg hamnade i hallen! Inte fullt en månad till påsk men det går fort så vi passar på! =)

Här är så äntligen veckomatsedeln för v. 13. Jag gjorde en god fiskrätt idag, panerade med cornflakes och ströbröd, blev jättegott! Lägger ut receptet imorgon om jag hinner.

Som ni ser fyller M år i helgen, och ni som undrar vad han önskar sig;
Pengar till tatuering! (men såklart en och annan whisky också skulle sitta fint ;))
God natt! 

1 kommentar:

Cattis sa...

Vilket jättefint ägg du gjort!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...