måndag 21 december 2009

Min graviditet v.36, och sen morgon men hyss hinns alltid med!

Sitter just nu och smaskar på ännu en skinkmacka, och min andra kopp julkaffe...myyyys!! M och Kiron är ute och skottar, snart ska Kiron få lunch.
Han (och vi, M kanske lite mer än mig) var vaken inatt mellan 4.30-ca. 7...så sen slumrade hela familjen till 9. Uppochnervända dagen blir det när den börjar så sent!

Gah lilla bustroll, jag fick springa iväg, han kom in och gick direkt upp på övervåningen, och när jag kommer upp så har han kletat in halva sig med min duschcreme...var bara att spola av hela ungen! Ja...behöver han inte bada ikväll då!
Nu har han iallafall ätit lunch och vi får se om han kan sova, blir innesovning idag.

Har inget speciellt jul-pyssligt att fixa idag, ska sy strax. Det mesta förberett nu, förutom det vi tar på dan före. Till middag ska vi däremot tjuvsmaka julmaten har vi tänkt, så vi vet att den smakar bra! Blir nog provsmakning av sillen, lite skinka och rödbetssallad, prinskorv o köttbullar (köpe...längtar till mammas hemgjorda!)
Oj vad knyttet sparkar och knölar nu, så häftigt, man kan känna en hel fot (tror jag det är) sticka ut ibland!Här kommer gravidbilder, fick ta imorse, brukar ta på kvällen för magen oftast som störst då, men dessa blir morgonbilder som sagt....

Vecka 36: 19 dec - 25 dec 2009 (fakta från familjeliv.se)
Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Faktagranskad av Gudrun Abascal, chefsbarnmorska på BB Stockholm och författare till böckerna ”Att föda” och ” Att möta förlossningssmärtan”.

1 kommentar:

Anonym sa...

usch vilken natt ni hade, jobbigt när dagen vänds upp och ner så där!! vilken jättefin mage du har nu, syns att den blivit större nu=). mums så gott med julmat, du får njuta för en annan!!
kram!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...