lördag 19 december 2009

Liten godisverkstad...och recept på wienernougat.

Fick en liten mys-fredagkväll med julgodis och julmust, och vi såg klart på Gremlins! Hann med att koka chokladkola igår...och wienernougat (ville göra nåt mer barnvänligt) och att lägga in sillen. Allt skedde när Kiron lagt sig för kvällen. Och blev jättegott! Så här ser Wienernougaten ut...men är så svårt att fånga smaskigheten på bild!
Imorse fick Kiron smaka wienernougaten...betyget blev: "Mer! Mer sukla!"
Chokladkolan är nog min absoluta favoritjulgodis som jag måste göra varje år! Kan inte låta bli att nalla där den står i kylskåpet... får se om vi hinner göra knäck idag så man kan variera lite och inte kolan tar slut.
Idag är det mildare väder ute, K sover ute och M ska gå ut nu, vill ha friskluft, suttit inne pga. kylan några dagar ju. Hunnit med ett psykbryt idag, 2-årstrots och gravidhumör går inte alltid ihop...I ren ilska gick jag upp på övervåningen och avreagerade mig med dammsugning...orkar sällan det nu med yrseln.
Avslutar inlägget med receptet på den goda wienernougaten, lätt att göra!
WIENERNOUGAT
200 g nougat
125 g mörk blockchoklad, hackad (men jag tog ljus blockchoklad)
100 mandelspån
Smält nougaten över vattenbad. Rör ner den hackade chokladen och blanda runt så den smälter. Rör i mandelspånen. Häll i form med bakplåtspapper, en avlång sockerkaksform blir bra (ska vara ganska tjocka bitar). Ställ i kyl och låt kallna. Skär i lagom bitar. Förvara i kyl eller frys.

1 kommentar:

Anonym sa...

ååh va gott allt det där lät=). känner mig som en riktig gottegris i år, men det blir nog bara kaffepraliner skulle jag tro som vi hittat ett recept på. vågar inte göra för mycket, risken är annars stor att jag hinner äta upp allt innan julafton:P. förstår att du får psykbryt ibland, jobbigt med hormonerna som gravid.

kramisar!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...