torsdag 17 december 2009

Gårdag med fullt upp, förlossningsinfo och primärvårdsjour!

Hade fullt upp igår! Sydde stor del av dagen, och städade lite m.m. här hemma... M och Kiron var ut och skottade i snön som bara faller och faller och faller...vit jul!!!! =)
Sen på kvällen var jag iväg på förlossningsinfo, Ia var snäll och följde med mig, var så dum tid 18.30 så M stannade hemma och la Kiron osv... Var jätteintressant med infon, var på en sån före Kirons födelse också, innan vi visste att han låg fel väg, men sen så släppte man ju allt sånt när man fick tid för planerat snitt... så uppfräschning behövs, och jag räknas som en förstagångsföderska!

När jag kom hem berättade M att Kiron fått skum hosta precis vid läggdax, och lät lite konstig med andning, han hade också somnat direkt, ovanligt...så vi skulle hålla "ögon och öron öppna".
Satte oss och såg "True Blood" till te och macka. Vid 21.30 vaknade Kiron och hostade skällande och hade svårt att andas, lät väldigt ansträngt och hest. Vi ringde sjukvårdsrådgivningen som tyckte vi skulle komma in med honom till primärvårdsjouren. Som tur är har de öppet till 00 här i stan...

När vi kom in fick han andas i apparat med astma (?) medecin (antar att det är sån som Robin brukar få, Ia). Han var så duktig, skulle inandas ur ett munstycke, var nog skönt och lättade på andningen. Doktorn kollade på honom, han började darra på läppen så snart han såg stetoskopet, verkar vara lite skraj för såna. Han fick inhalera adrenalin och fick kortison i flytande form. Lättade efter adrenalinet och andningen lät bättre. Vi höll på skickas in till barnmottagningen i Sundsvall, men de beslöt då att vi kunde avvakta och åka in dit direkt om det blev värre igen. Fick med hostmedecin hem. Vi kom hem 23.30, gav hostmedecin och sen somnade lillen sött...och vi med, och sov gott hela natten.

Idag hör man bara att han är lite hes ibland. Läst på och det verkar vara falsk krupp (konstigt namn på en äkta sjukdom!) han fick, stämmer in bra. Det står också att "anfallen" kan komma tillbaka flera kvällar, hoppas bara vi slipper det! Otäckt.

Vi har fått några bilder från Ms storebror i Florida! Skillnad där från här!! =)Skickade över några vinterbilder härifrån...;O)

3 kommentarer:

maria sa...

Jobbigt.... ja då vet ni nu vad vi gör på sjukan när vi är där =)

Kan det vara svinisen men i mildare dos. Så har jag hört många fått en till två v efter vaccin.

kram

Maria

Maria sa...

Läskigt med andningen! Hoppas han slipper det fler ggr!

Usch blir nästan avis när jag ser bilderna från Florida ;)....fast jag gillar vårt snörika land just nu, men kylan är lite jobbig! Sitter och bävar för jag ska snart ut och hämta kidsen på dagis...men sen har vi jullov! =)

Kramen

Evelina sa...

Usch vad jobbigt men hoppa det inte händer igen.

När Tuva f+ått så har hon blivit så dålig att vi fått åka ambulans men det har alltid gått bra....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...