tisdag 15 november 2016

Gott kycklingrecept, veckomatsedel och tur i tävlingar.

Hej hej! =)
Tänk att det snart är advent, jag hoppas att vi kommer hinna att fixa här hemma i helgen inför advent, för nästa helg 1a advent jobbar jag. Annars är det typ sommar fortfarande här i inredningen, har inte hunnit med mig alls i år, you may know why...;) 

Idag är det tisdag och det blir veckans matsedel! Skralt i kassan, mycket planering efter vad vi hade hemma redan.  

MÅN: Hemgjord pizza på pizzakit
TIS: Kycklingöverlår på rotsaksbädd med kantareller i lergryta (recept nedan)
ONS: Köttfärswok och ris
TORS: Ugnsfalu och potatismos
LÖR: Tonfisksallad
SÖN: Tacos
Idag blev det en kycklingrätt baserat på vad vi hade hemma. Jag la köttet i marinad en timme innan tillagningen, och glöm inte att lägga lergrytan i blöt åtminstone en kvart innan den ska in i ugnen, och om den är helt ny, 8-10 timmar annars kan den spricka!

Kycklingöverlår på rotsaksbädd med kantareller i lergryta
ca 1 kg kycklingöverlår med ryggben, eller andra kycklingdelar
Marinad: 
2 msk olja
1 msk solja
2 msk chilisås
1 tsk sambal oelek 
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver el. chiliflagor(jag använde Ghost Chili Indian Nagalland Chilli)
1/2 tsk cayenne
1/2 tsk salt
svartpeppar efter smak
Rotsaker:
1 gul lök
8 potatisar
4 morötter
1 dl svamp (jag hade torkad trattkantarell)
salt, peppar
ev. matlagningsgrädde till sås
Tina kycklingen om den är fryst. Blanda marinaden i en fryspåse i bunke (ifall påsen läcker ;)) och lägg ner kycklingdelarna, blanda runt så allt täcks. Låt marinera minst 1 timme. 
Lägg lergrytan i blöt. 
Skala och dela potatis, morötter och lök i mindre bitar, skölj och dela svampen om den är stor. Lägg rotsaker och svamp i botten på lergrytan, salta och peppra efter smak. Lägg sen kycklingdelarna ovanpå rotsakerna, häll över marinaden. 
Ställ in i mitten av kall ugn, sätt den på 200 grader. Tillaga med locket på ca. 1 timme och 15 min. 
Häll av ca. 2 dl av skyn ner i en kastrull, blanda ner 1 dl grädde och ge ett uppkok. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera rotsakerna och kycklingen med sky och/eller skysås, mums! 


Vi har haft tur i facebooktävlingar de senaste dagarna, vunnit varsin tävling jag och Mattias! 
Först vann jag ett kartonghus med choklad från Ica i Kramfors...
...och dagen efter vann Mattias ett Smartband från Ica Maxi här i Härnösand! Med det kan man både mäta puls, steg och olika aktiviteter m.m. så det blir lättare att motionera bort chokladen, hehe! 


2 kommentarer:

solokatt76 sa...

Hmm.. jag har oxå mina sommargardiner uppe...med gula blommor.. känns lite malplacerade just nu men det blir ju byte i veckan.
Skral kassa känns oxå igen.. samma här. Men då är det ju extra kul att vinna grejer. Grattis!!

Kram

solokatt76 sa...

Hmm.. jag har oxå mina sommargardiner uppe...med gula blommor.. känns lite malplacerade just nu men det blir ju byte i veckan.
Skral kassa känns oxå igen.. samma här. Men då är det ju extra kul att vinna grejer. Grattis!!

Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...