måndag 14 november 2016

2016s Gåsfest på Sankt Petri Logen!

Swosh sa den här helgen på gott och ont! =) Har ju både jobbat och varit på galej. 
I lördags var det dags för 105:e årliga upplagan av St.Petri Ordens Gåsfest på Sankt Petri Logen! Såhär såg det ut när vi var där förra året, som gäster till Mark och Christina. 
Tur att farfar Roger kunde komma och ta hand om barnen, tack för det! Är riktigt roligt att få klä upp sig, min klänningsgarderob börjar bli ganska stor, haha! 

 I år kunde inte de gå, men vi hade med oss Samuel och Theres som gäster. =)


 Minglet brukar börja kl. 18 och så sätter man sig till bords vid 19. =) Som vanligt fick vi både umgås med några vi känner och med nya människor, är ju det som är en del av det roliga! 

Menyn är alltid samma på Gåsfesterna, Svartsoppa med krås (eller svampsoppa om man föredrar det), Gås med rostad potatis m.m och Skånsk äppelkaka med vaniljsås. Jättegott!  Lite sånger emellanåt, är riktigt roligt. 
 Efter maten blev det lite dans! Kring 00.30 for vi hemåt, jag ville ta det lugnt eftersom jag ju jobbade dagen efter och Theres var helnöjd, fast grabbarna hade nog gärna fortsatt, haha! 

4 kommentarer:

solokatt76 sa...

Roligt! Vad är St petri orden? Vad gör de som är med i den? Förutom att klä sig i fina kläder och äta gås? 😉

Fangoria sa...

Ja jättekul! =D St. Petri orden är en sällskapsorden, vi träffas och har roligt på olika fester/middagar och sånt några gånger om året, en del får vi ha med gäster på och några inte. Pengarna vi betalar in går till underhållet av Sankt Petri Logen som byggdes 1871, och restaurangen som håller till där arrenderar av orden. Man har kul tillsammans helt enkelt. =)

solokatt76 sa...

Kul! Blir vem som helst antagen eller hur funkar det?

Fangoria sa...

Ja jättekul! Jag tror att i stort sett vem som helst kan söka eller bli nominerad till "recipient"! =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...