fredag 4 november 2016

Pizza till helgen? Lammfärspizza och Kycklingpizza med mozzarella.

Hej! Såhär till helgen sparar jag recepten på två annorlunda sorts pizzor! En med lammfärs och en med kyckling, och båda jättegoda!
Lammfärspizza 4p
500 g lammfärs
olja
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 fp pizzabottnar 4 st (Fontana färdiggräddade) el gör egna.
Tomatsås: 
4 msk tomatpuré
1 msk vatten
1/2 tsk socker
Topping: 2 klyftade tomater och 1/2 skivad gurka
Sätt ugnen på 225 grader. 
Fräs färsen i lite olja. Krydda med spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Fräs några minuter. 
Värm pizzabottnarna i ugnen ca 5-6 min. Rör ihop tomatsåsen och bred den över bottnarna, sedan lammfärsen och sist grönsaker. Servera halverade med pizzasallad och vitlöksyoghurt (turkiskt yoghurt du blandat med pressad vitlök och salt). 

Kycklingpizza med mozzarella 4p
500 g kycklingfilé/innerfilé 
1 tsk salt
olja
2 vitlöksklyftor
1 msk oregano
1 brk färdig pizzasås
4 pizzabottnar (Fontana färdiggräddade) el. baka ut egen före
oregano, basilika, 
125 g mozzarella
1/2 ask (10 g) färsk persilja
Sätt ugnen på 250 grader. Skär kycklingen i små bitar och stek i olja, salta och peppra. Tillsätt pressade vitlöksklyftor och oregano mot slutet. 
Bred pizzasåsen och kycklngen över pizzabottnarna. Strö över lite oregano och basilika efter smak, och toppa med mozzarella. Tillaga två i taget mitt i ugnen 5-7 min till fin färg. Toppa med persilja och servera med pizzasallad. 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...