torsdag 27 augusti 2015

Havrerutor med choklad!

Hej på er! Idag har jag jobbat delat,  helt slut! Nu är det morgonpass imorgon kvar sen ledig helg.  

Tänkte att jag delar med mig av receptet på en god och enkel kaka,  nästan som godis är den! 
Lagt ut den tidigare, redan 2009 men då hade jag ingen bild till.  ;-)  Bakade denna på jobbet sista natten innan semestern. 
 På instagram lägger jag ut lite fler mat och bak-bilder än här tror jag.  ;-) 


Havrerutor med choklad:
175g smör
4dl havregryn
4 dl fiberhavregryn (går lika bra med 8 dl havregryn)
½dl dinkelömjöl ( går lika bra med vanligt mjöl)
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
½dl ljus sirap
150 - 200g mörk choklad
Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda med alla torra ingredienser och sirap. Arbeta ihop massan och bred ut den på en bakpappersklädd långpanna.

Grädda i mitten av ugnen i ca 8 min.Smält chokladen och bred ut den på havrebotten medan den fortfarande är varm.Ställ kakan svalt. Skär den sen i lagom stora mumsbitar. MMM!!!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...