lördag 30 augusti 2014

Tacotårta med polarbröd!

Lagade jättegod tacotårta idag, lite kokelijox mellan andra recept jag läst och detta är vad det blev. Jättegott !!
TACOTÅRTA
6 skivor polarbröd
500 g färs
1 rödlök
1 paprika
2 msk chilisås
1 msk viltfond
1 påse tacokryddmix
1 dl vatten
3 tomater
3 dl riven ost
1 brk naturell créme fraiche
1 brk créme fraiche paprika & chili
5 msk majonnäs
1,5 dl tacosås
Salt, peppar
Tacochips chili
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka 2/3 löken,spara 1/3 skivad till garnering.  Stek den hackade löken tillsammans med färsen tills den får färg. Hacka 1/2  paprikan.Skiva 1/2 till garnering.  Stek den hackade paprikan med färsen en stund. Blanda ner chilisås och viltfond i färsen, och till sist tacokryddmix och vatten, låt puttra en stund. Hacka 2 av tomaterna. 
Blanda naturell créme fraiche med paprika & chilifraiche. Blanda ner majonnäsen, 2 dl riven ost, och tacosås, smaka av med salt och peppar. 
Lägg 2 skivor polarkaka på plåt med bakplåtspapper (så det blir en hel rundel)  Bred över en del av créme fraiche-röran. Bred en del av köttfärsen över det, och till sist hälften av den hackade tomaten. 
Lägg på nästa lagret polarkaka och varva lagren likadant som det förra. Spara litegrann av crémefraice-röran och av köttfärsen till topplagret. 
När sista (tredje) kaklagret är på brer du på den sista créme fraiche-röran, sen köttfärsen och garnera till sist med tomat, paprika, tacochips och sist men inte minst 1 dl riven ost. In i ugnen 225 grader ca. 15 min (till färg!!). Avnjut med sallad. Mums!! Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...