lördag 23 augusti 2014

Stugan efter målning! =)

Trevlig helg på er! Själv jobbar jag ju hela helgen, men mys ni som kan. ;) Jag hoppas bara på bra sov-väder jag (dvs. regn!).
 
Jag har fått lite ordning på bilderna från stugans ommålade del.  Först, här är före, igen! Vardagsrum...
 
...och hall!
 
Arbete pågår!!

 
Målade också om hallmöblerna och en ampel, med världens jobbigaste färg men det blev iallafall vitt och enhetligt! Hade kunnat ha en annan färg också men vitt blev enklast.
 
Hallen då med hallmöblerna.

Loppisfyndade en fin gammal spegel och tog fram det fina blyinfattade fönstret som dolts bakom en gardin...

Ett gammalt symaskinsbord (från 1951 och bruksanvisningen är rätt!) som stått i hallen utanför toaletten fick komma fram till vardagsrum/hall istället, här ska jag sitta och sy då andan faller på. =) Maskinen funkar men verkar vara nåt fel på pedalen så jag använder mina egna maskiner istället, bordet är ju fint ändå.

Flyttade bäddsoffan till denna del av rummet istället. Silvertallriken är ett fiskepris min farfar vunnit, och kopparsakerna är också efter honom. =)
 
Ute vid skjulet fanns denna väderbitna träpryl, vet inte om det är en hemgjord typ pallkrage eller liknande?? Iallafall, fin patina på den så efter att den torkat till och fräschats upp hamnade den på vår vägg!


Vardagsrumsbordet är "nytt" köp från facebook, och mattan köpte vi på Jotex, så var vi ju också en sväng på IKEA och Ö&B bla. för lite piff (och flera svängar till Dollarstore ;)). Soffan är så skön att sova i så den behåller vi trots den inte så diskreta färgen, men tycker den passar rätt fint nu till de vita väggarna ändå, haha!
 
Sett från köket. Den bruna dörren leder till sovrummet.

 Vi köpte fina gamla gardiner på loppis för att få lite ljusare.

Sängen som blev över från sovrummet satte vi här ute istället.

 
Är väldigt nöjd med hur mycket ljusare allt blev, även om det kändes rätt jobbigt mitt uppe i målningen! Rummet känns större men samtidigt mindre på en gång.  Ska vi måla mer blir det ett annat år, nu nöjer vi oss för denna gång.


Detta fönster har nån av de tidigare ägarna målat, jättecharmigt.

Som sagt, finns mycket mer att ta itu med också men det blir en senare historia!! Och stugkänslan ska ju vara kvar, ska inte bara bli en massa måsten eller perfektion.

1 kommentar:

Maria sa...

Gu vad ni har varit duktiga! Blev jättefint!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...