måndag 14 april 2014

Kräkningar och påskpyssel.

Kanske en halvtimme efter att jag puclicerat gårdagens inlägg, om vår härliga söndag, så kräktes Tiril! =( Stackars lilla gumman. Sen kräktes hon också två gånger imorse/förmiddags. Så här blev båda barnen hemma några dagar. Tiril har skrotat i pyjamas hela dagen, mest legat på soffan, hämtat nån leksak då och då. Sett lite film och sovit.  
Här hade dock båda pyjamas, mina sötnosar. 
 Mattias kom hem tidigare så jag kunde jobba ikväll (även om det blev lite missförstånd först), men imorgon blir jag hemma och vabbar, och sen har jag två dagar ledigt eftersom jag jobbar fredag-lördag-söndag-måndag. Och nästa vecka då vi har påsklov här har jag sökt semester, så Tiril blir alltså hemma två veckor! 

Innan det var dax för jobb hann jag pyssla ihop två ägg-girlanger, tänkte varsin till barnen. =) 
För att göra en sån här klipper du bara ut äggformar i fint papper, jag använde cardstock. Till mina girlanger klippte jag 20 ägg till varje. Sen syr du ihop minst två och två med raksöm i mitten av äggen, lägg dem på rad efter varann. Jag tog två per ägg men du kan alltså också använda fler. Vik ut varannan ägghalva. =)
 Jag använde sen "svansen" som blir på slutet av trådarna, för att trä på lite pärlor. Av svansen i början gjorde jag upphängningsögla. =)
Detta var mina första girlanger och såklart kom jag på lite förbättringar till nästa gång. ;)   
Nej, nu är det dax att sova. Godnatt! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...