söndag 2 juni 2013

Sommarlista, 3 saker och filmquiz...

Ja blir lite sånt där allmänt att roa sig med... Fritt fram att kopiera och svara om ni känner er manad. =)

Mina planer för sommaren:
Vi har inte planerat in så mycket men definitivt ett besök på Furuvik (ska boka snart!) och kanske nån mer liten tripp med familjen, ev. Lycksele eller en Silja-kryssning? En hotellövernattning bara vi två vuxna står på önskelistan, och såklart en del tid i mina föräldrars sommarstuga! Måla uterummet... Annars så lite måsten som möjligt, bara göra det som faller oss in för dagen! Läsa en del böcker vill jag göra, och sy till mig själv!

Bästa sommarstället:
Mina föräldrars stuga!

Favoritblomman:
Ja blå ros är ju min favorit men den växer ju inte direkt vilt, haha! Annars älskar jag Skogstjärna, Syrener, Liljekonvalj och en ceriserosa blomma jag TROR är Backnejlika.. =)

Här badar jag helst:
I Lövsjö vid stugan, rofyllt, knappt nån annan i närheten och lagom temperatur!

Bästa sommarplågan genom tiderna:
"Öppna landskap".... =)

Det här lyssnar jag på i sommar:
Svenska visor och sommarmusik, just "Öppna landskap", "Jag ger dig min morgon", "Turistens klagan", "Barfotavisan" ja listan är lång på musik som betyder sommar för mig!!

Det här tittar jag på i sommar:
Sommarlovsmorgon med barnen, sen blir det väl en del filmer även i sommar! Stugan är idealisk för skräckfilm! ;) Och rent allmänt är väl favoritutsikten när man sitter på stugans veranda och ser ut över vattnet, magiskt!


Favoritdoft:
Syrener!!

Den ultimata sommardagen:
Att vakna utvilad i stugan, solen skiner. Dagen är oplanerad, vi äter frukost ute och tar sen ett dopp. Sen blir det en runda för att plocka smultron och hallon, som vi äter med lite glass. Under dagen blir det många fler dopp. Barnen samlar grodor och insekter. Kanske åker vi iväg på en loppisrunda om andan faller på och hittar fina fynd. Mot kvällen när barnen somnat sitter jag och maken ute på stugans veranda (där han för övrigt friade ;)) och dricker lite vin och läser, och myggen håller sig borta! ;) Hehe.  


Tre saker jag inte förstår mig på: Moderaterna, Matte B och inskränkta människor som inte ens inser att de är just inskränkta.

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet: Här på jobbet finns bla. tangentbord, dokumentssamlare och larmtelefonladdare.

Tre saker jag gör just nu: Skriver, Jobbar och hör TVn i korridoren.

Tre saker jag vill göra innan jag dör: Åka till USA, få barnbarn,  och ta körkort.

Tre saker jag kan: Sy, Plöja böcker, och Ge kärlek.

Tre saker jag inte kan: Köra bil, Klättra på höga höjder, och se "Shrek" utan att gråta.
Tre saker jag tycker att du ska lyssna på: Haha inte för att jag tror du missat, men "Sparvöga"-Marie Fredriksson, "Hallelujah"- Jeff Buckley, och "Prins Noel"-Linn Maria Wågberg, tre av många låtar som är så vackra att man får lite ont i hjärtat...

Tre saker jag skulle vilja lära mig: Köra bil, Virka amigurumis, och tala ett nytt språk flytande. =)

Tre favoriträtter: Spaghetti o köttfärssås, Kräftor, och Lax i ugn med hemgjord fuskhollandaise och potatis.  


Sist men inte minst, 2 film-quiz att roa er med, jag fick 13 av 14 på det första och full pott på det andra! ;)   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4053&artikel=4693585   http://www.isabelperez.com/v/Film%20Quiz.htm

1 kommentar:

Anonym sa...

Jättekul att få läsa din sommarlista=). ni får hojta till om ni har tid att ses något när ni åker till furuvik, bor ju inte så långt ifrån hihi.

tyvärr är sommaren min sämsta årstid pga allergierna...men skönt att slippa dra på ungarna ett lass med kläder..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...