fredag 23 november 2012

Lite barnspels-recensioner och ett jultips.

Äntligen fredag! På kräkfronten var det lugnt inatt, men blev mycket spring ändå då både skruttan och skrutten verkade ha svårt att sova. Kiron har blivit jättesnorig igen, och skruttan trodde det var morgon, sådär kring 2-tiden på natten. Nice.
 
Var ändå uppe relativt tidigt för att vara denna familj, tänkte att här ska vi inte vända på nåt dygn! Laddad för städ-dag, som ännu inte tagits itu med, finns ju mycket annat som är roligare...;) Behöver ringa några viktiga telefonsamtal också, men jag är en sån människa som kan gå och gruva mig för sånt länge innan jag kommer till skott, dumt.
Hinner vi så blir det också gardinbyte och uppsättning av adventsstakar och julstjärnor.
Till middag idag blir det tacos, mums!
 
Igår blev det rätt lugnt igen. Kiron klättrar lite på väggarna mellan varven, skulle jag också gjort om jag varit sjuk så länge. Men vi hann också med lite spel. Erkänner att jag är suuuper-dålig på att verkligen ta mig tid och spela spel med barnen, fast jag egentligen gillar det.
Försökte ta de nästan lättaste spelen så både snart 3-åringen och 5-åringen kunde vara med.
 Tiril orkade vara med på hela "Fånga Ballongerna" (gick ut på att slå färgtärning och samla ballonger i alla färger, man har varsin "Bingo-bricka"). ;)
Lite Cars-memory, skruttan tappade stinget halvvägs in och gick och såg My little pony istället.
Kiron tyckte också det blev drygt att vänta på sin tur när han visste var "paren" fanns, försökte liksom paxa då, hehe.
Fem myror "Lär om Bokstäver"-spelet var i mitt tycke roligast, var samma princip, samla bokstäver till sin bricka, man kan spela på 5 olika svårighets-nivåer, stora små bokstäver, början på djursorter osv. Även här var det tråkigt att vänta på sin tur tyckte Kiron...
Lusen var kul! Vi har ett gammalt lusen-spel och barnen har svårt att låta det vara, så inte alla delar finns i alla färger, man kan nog inte spela med 4 spelare, men 2 gick finfint, blev nån udda färg på lössen bara. Här ska man slå tärning, olika tärnings-siffror ger olika lus-delar. =) Minns det från jag var liten, spelade med Marianne.
Och till sist Valpen Ville, spel vi köpt på bytardag som nu testades för första gången. Att bygga kojorna tog längre tid än själva spelet typ, men man kunde också göra koj-bygget till en del av spelet, samla delar. Sen snurrar man snurran, valpen flyttas till en färgruta och man ska försöka hitta samma symbol på brickorna som på färgrutan, då får man spara den symbolen. När man fått alla 4 symboler ska man locka hem valpen igen. Det var väl rätt kul, Kiron ville spela igen men vi hann inte (jag skulle på jobbet då). Söt tyghund som spelfigur. ;)
 
Till sist ett litet jultips, maken köpte på Dollarstore denna tvål från Gunry, Apelsin/Nejlika, hela badrummet luktar kryddigt juligt. =)

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...