fredag 27 april 2012

Grattis till Molly 7 år, äventyr som väntar i helgen och FLÄSKFILÉRECEPT!

Idag fyller finaste prinsessan Mollsan 7 år!! Grattis till dig, tjejen, vi kommer och grattar!
Härligt med fredag, det är nog min favoritdag, iallafall när jag är ledig? Gillar söndagar också...Jag och Kiron hade en diskussion om favoritdagar för nån vecka sen. Hans favoritdagar är fredagar...och lördagar gillar han också. =) Jag sa att jag nog också hade fredagar som favoritdag. Då tyckte han att pappa och Tirils favoritdag skulle vara torsdagar. Hehe.

Imorgon ska jag ut på ett litet äventyr. Lovat syster Anki att följa med på "Modell för en dag" i Kramfors. Blev uppringd själv när de var här i stan men tackade nej...men vad gör man inte för syster? ;o) Ska alltså ta ca 3-4 timmar då man blir sminkad och sen fotad, sen får man köpa bilder "om man vill", inget köptvång. Får väl se hur fin man blir ;o).
M och barnen ska till farfar och Carina under tiden och hjälpa Roger med taket mer, då får barnen träffa farfar också (tror Carina jobbar), perfekt!
Tänkte ju dela med mig av receptet till såsen vi hade förra helgen till fläskfilén. Kopierat receptet från http://enlattarevecka.wordpress.com/, men vi åt helstekt filé till (stekte den alltså först och skivade sen, tycker det blir godast så), och inte ris utan klyftpotatis och morötter i ugn som tillbehör. Ja, ni ser ju mina "tillägg". Prova den här såsen i helgen, tycker den blev supergod!!! Man ville bara ha mer!

FLÄSKFILÉ MED PARMESAN & LIMESÅS
500 g fläskfilé

2 dl creme fraiché parmesan/vitlök
1 dl matlagningsgrädde (jag tog dock vanlig)
1 msk honung
1 lime (skalet) (skippade limen)
1 tsk sambal oelek
Salt & peppar
Lite rosmarin om man gillar smaken
Ev. redning om såsen blir för tunn
3 dl okokt ris (Vi tog klyftpotatis till)

Skiva fläskfilén och stek den i lite smör, salta och peppra. Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll i stekpannan. Låt såsen puttra med köttet en stund.
Servera med ris och en god sallad.



Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...