måndag 16 januari 2017

Söndagen, mående, recept på skavgryta, och veckomatsedel!

Hej!
Nu har jag inlett min nattperiod. Känns sådär. Jag känner mig så otroligt psykiskt energilös just nu, vet inte vad det är med mig. Fysiskt går det upp och ner hela tiden, tränat idag igen och har inte haft mer illamående eller magont, lite huvudvärk dock. Men psykiskt känner jag mig dränerad, har ingen trivsel och kan inte koncentrera mig riktigt på nåt, känner mig stressad utan direkt anledning... Det kanske beror på att det varit så mycket de senaste månaderna!  Behöver verkligen lite solsken och värme nu. 

Igår var det tulpanens dag! =) Årets första bukett, av många...  

Vi tog en söndagspromenad, rätt kallt men härligt.
Det blev också hela tre filmer igår, först såg vi "Angry Birds" med barnen, sen "G.B.F" med Mattias och sen "Pojken i randig pyjamas" själv. Sistnämnda var väldigt gripande, att jag missat den från 2008?


Eftersom veckohandlingen är extra viktig mina nattveckor då M inte kommer hem från jobbet förrän 18-19 tiden så startar jag också upp med veckomatsedlar denna vecka igen. Kört med dem lite löst förra veckan och så också men inget jag skrivit ner. Men några förslag på rätter från de senaste veckorna är t.ex. Min fisksoppa med curry, Chili con carne, Köttfärslimpa med tacosmak, Ugnspannkaka med kassler, Krämig kycklinggratäng med ris, Blodpudding, och stek i lergryta.

Här är veckans:
FRE: Utemat, vi är på vift
LÖR: Hamburgare med bröd
SÖN: Korv och makaroner

Här är en skavgryta jag kokelijoxade en vecka när Kronhjortsskav var extra billigt. Jag gillar den rökta skav-smaken, och övriga familjen med, och det går att variera ganska mycket. =) 

Krämig skavgryta med svamp & senap
1-2 pkt kronhjortsskav (vi klarade oss på 1)
1 msk senap
2 msk chilisås
1,5 dl svamp
2,5 dl matlagningsgrädde, vi använder Planti mjölkfria gjord på havre, superkrämig, rekommenderas!
2 dl morötter i slantar, kanske 3 st?
1 msk viltfond
2 tsk soja
1 tsk timjan
2 kr mejram
salt, peppar
(ev. redning, behövs ej med den krämiga Planti-grädden.)
Koka morötterna i lite saltat vatten till bra konsistens. Stek upp det frysta skavblocket, fördela köttet med tex. gaffel så det blir i mindre bitar. Lägg sen i svampen och fräs på en stund under omrörning. Rör ner senap och chilisås. Tillsätt sen grädden, fond, soja, timjan och mejram. Låt puttra några minuter. Rör ner morötterna och smaka av med salt och peppar. Avnjut med t.ex. ris och lingonsylt. Jättegott!  


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...