lördag 7 januari 2017

Glöggsås till kött, och festligare kokgrönsaker.

Hej hej! Mitt uppe i jobbhelg, jag ska hoppa i säng strax för imorgon jobbar jag delat, har jobbat 12-20.30 idag. Hade en lugn och fin dag med familjen igår, jätteskönt och behövligt att vi alla var lediga samtidigt och utan några vidare planer förutom att Tiril var på pyjamasparty hos vännen Molly över middagstid. 

Tänkte att jag skulle skriva ner de goda recepten på de festliga Herrgårdsgrönsaker och glöggsåsen vi lagade på annandagen. Jag har gjort en annan variant av glöggsås tidigare, blir jättegott och denna passade perfekt till grillad fläskfilé! 
Glöggsås till kött
1 dl röd glögg, med el. utan alkohol
1 msk kalvfond
1 msk chilisås
3 dl el. mer vatten
1 msk maizenaredning
Koka upp glögg, chilisås, fond och vatten i en kastrull. Red med maizena, låt sjuda några minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.Smaka av med salt och peppar


Då vi inte ville ha vanlig sallad just då, kändes så somrigt till grillat, så satsade vi på lite lyxigare kok-grönsaker istället. Vi använde frysta Herrgårdsgrönsaker. 

Festliga kokgrönsaker med feta och vitlök
1 påse Herrgårdsgrönsaker 550 g (eller andra goda frysta grönsaker, t.ex. broccoli?;))
150 g fetaost
1 vitlöksklyfta
1/2 msk chiliflakes, eller färsk chili efter smak
2 msk oliv eller rapsolja, eller smör
persilja efter smak, använde runt 3 msk? 
salt
Koka grönsakerna i lättsaltat vatten, så de har kvar krispighet. Blanda olja/smör med örter, chili och vitlök. Blanda ner i grönsakerna tillsammans med fetaosten i kuber/smulad, och rör runt. Jättegott! 


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...