onsdag 4 januari 2017

Tjugoåttondagsbal på Sankt Petri Logen 2016!

Jag har ju inte hunnit skriva om vår mellandagsfestlighet, Tjugoåttondagsbalen på Sankt Petri Logen!
Såhär såg vi ut denna gång. ;) Klänningen köpte jag på H&M i våras. 


Ia hjälpte mig tidigare under dagen med håret! Jättenöjd! 


 Marianne och paret Horn följde med som gäster. =) Tjusiga eller hur? 


Denna gång var det som flera långbord, jag och Theres placerades på ena änden av bordet och de andra tre på den andra änden. Men med trevliga bordsgrannar gör det ju inget, och man kan alltid umgås efter maten. ;) Mycket folk! Kvällens meny: 
Förrätt: Rotsellerisoppa med confit på anklår, riven anklever samt tryffelmajonnäs (ingen aning om vad som var anklår o anklever men jag tyckte det smakade tonfisk!) ;) Gott ändå! 
Varmrätt: Grillade hjortracks med brynt morotspuré, kål i variation samt rökt rödvinsky och rökt märgsmör. (Jättegott!)
Kaffe och chokladbit. 

Christina och Mark hamnade inte vid samma bord som oss vid maten denna gång vilket ju var väldigt synd, men ofta pratar man så mycket med "bordskavaljeren" iallafall och vi kunde ju babbla lite efteråt istället. 

Efter maten spelade Kramfors Storband upp till pardans, det blev lottdragning där vi för första gången vann, en chokladask, och senare blev det disco med musik vi fått lägga till själva på Spotify. Vi hade lagt till många låtar så det var musik vi gillar ;).  Skitkul, fullt ös på dansgolvet och många som dansade. Lite nattvickning med korv också. Vi var kvar till 2 när de stängde, tillsammans med många andra. Stackars Marianne som klev upp runt 5.30 för att hinna med tåget hem till Umeå och jobba! Men som sagt, det var en jättekul kväll! 

Du kan se lite mer bilder vår roliga kväll i Theres blogg, : 

HÄR och HÄR kan ni läsa om de 2 tidigare Tjugoåttondagsbaler vi varit på. 

Uppdatering om dagsläget i övrigt just nu: Båda barnen har blivit mer förkylda igen, och speciellt Tiril. Igår hade hon väldigt envis krupphosta och var hes. Hon har fått inhalera astmamedicinerna regelbundet men det hjälpte inget. Hon fick "akut-medicinen" Dexametasol mot krupp som vi fått utskrivet, men den verkade inte heller hjälpa. Pratade med 1177 efter ca 2,5 timme, de tyckte vi skulle åka ner på VC, de skulle meddela att vi var på väg. M fick åka hem ännu lite tidigare från jobbet eftersom jag snart började. Men VC hade förstås inte alls fått nåt meddelande om att de skulle komma in så de fick vänta ganska länge. Hostan hade faktiskt blivit mindre kruppig under tiden, så hon fick ny Mollipect utskrivet.
Inatt har vi haft natten from hell! Tog tid innan hon kunde somna p.g.a. hostan. Hostat en del i sömnen sen också. Sen vaknade hon vid 3-4-tiden och hostade, hostade, hostade. Alla låg vakna, spring med medicin och diverse...  Mattias for på jobbet vid 5. Jag och barnen somnade till slut, närmare 7, om några timmar. Stackars tös. 
Här ville hon gå ut och rädda Tengil som inte fattar att vi inte öppnar altandörren just nu med all snö som kommit. Mission complete! Skönt med några minuters frisk luft fast jag skäller på att hon aldrig kommer ihåg att stänga jackan... 
Och snö har det verkligen kommit, MÄNGDER, tjohej NU blev det vinter. Slutat snöa nu men då blev det -15 istället! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...