fredag 23 oktober 2015

Kycklingtagliatelle med soltorkade tomater, och Pasta Pomodoro med kalvfärsbiffar!

Nu är det verkligen nedräkning till ledighet! När jag jobbat klart denna natt har jag en veckas ledighet, barnen har ju höstlov och jag har tagit ut komp. Jobbar nästa fredag kväll först. Hoppas på att hinna med halloweenpyssel, sömnad och skräckfilmer...Men oftast brukar jag överskatta hur mycket jag ska hinna. ;)

Kiron har varit hemma hela veckan hittills (Mattias vabbade igår), men vi tror att han ska kunna gå imorgon, eller vi får se hur natten blir för M. Har de inte sovit nåt är det svårt att orka med...

Kände att det var ett tag sen jag delade middagsrecept, så här är två pastafavoriter från Linas som jag måste spara och göra fler gånger!!


Kyckling-tagliatelle med soltorkade tomater och babyspenat
Tagliatelle 6 p
1 färsk broccolistam
1/2 rödlök
600 g kycklinginnerfilé
smör eller olja
125 g soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl crème fraiche
Salt, peppar
1/2 ask babyspenat
Koka pastan enligt förpackning
Skär broccolin i buketter och stjälken i slantar. Låt broccolin koka med i pastavattnet de sista minuterna.
Finhacka rödlöken. Låt tomaterna rinna av. Skär kycklingen i mindre bitar, salta lite.
Fräs kycklingen och löken i matfett, tillsätt strimlade soltorkade tomater och pressa ner vitlöken. Låt steka 3-4 min.
Pudra över mjöl, rör ner mjölk och crème fraiche. Låt puttra 4-5 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera pastan med kycklingpannan, broccolin och babyspenat. Supergott!


Pasta Pomodoro med kalvfärsbiffar (4 p)
Grekisk kryddblandning (finns på små påsar)
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
2 vitlöksklyftor
500 g kalvfärs
salt, peppar
1 burk klassisk tomatpastasås
50 g riven mozzarella
400 g pasta penne
smör
Blanda färsen med ströbröd, vatten, pressade vitlöksklyftor, ägg, vatten, kryddblandning och salt. Forma till 4 platta stora biffar.
Koka pastan enligt förpackning. Häll av när runt 1-2 min av koktiden återstår, men spara 1 dl av kokvattnet.
Stek biffarna i matfett tills de är klara.
Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt pastasåsen och det sparade kokvattnet. Puttra ihop 1-2 min och smaka av med salt.
Lägg upp pastan på fat och toppa med peppar och mozzarella.
Servera med biffarna och goda grönsaker.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...