lördag 6 juni 2015

Stughelg!

Hej! 
Igår var en jobbig dag, Irenes begravning var på eftermiddagen. Jättevacker ceremoni och allt var så fint ordnat, men fy blir så ledsen. Helt slut efteråt och då kan jag ändå inte tänka mig hur Ia kände sig... =´( 
Vila i frid fina Irene! Aldrig glömd!

Jag jobbade på förmiddagen fram till 12. Brorsan hade med sig en burk rökt regnbåge till oss, kunde såklart inte motstå en macka till morgonfikat!! =P 

Efter begravningen fixade jag middag medan M och barnen packade... Vi åt Turkey burger med hemgjord hamburgerdressing, lägger nog ut receptet sen! Från Linas Matkasse. ;) 

Sen for vi upp till stugan. Blev städning in på sena kvällen, köpt "ny" kyl o frys och spis dit upp så var en del att ställa i ordning. 

Det var jättefint väder igår kväll men vi var som sagt inne och städade. Jaja. Jag var tröttare än jag varit på evigheter och vi somnade ganska snart efter barnen.  Skönt att vakna upp här i morse, friden, utsikten!! 

Idag har det varit rent ut sagt skitväder! Vi hade nån tanke om att åka ner till Kramfors för nationaldagsfirandet på torget men det kändes inte så lockande. Varit här och myst istället. Kanadagässen och måsarna har ungar så det är livat i sjön. Fina fåglar men hatar vad de kan skita ner! Vi har satt upp snöre längsmed strandlinjen, de hindrar gässen från att ta sig upp på gården. 

 Vi for ner till Bollsta och handlade en sväng, och bjöd mina föräldrar på Sverige-tårta! Mums, vanlig tårta med banan och marsan, grädde och så riven vit choklad på det. Flagga i M&Ms. ;)
 Lånade deras dusch också då vi inte satt igång vattnet för fullt här uppe. 

Sedan upp till stugan igen. Inne och ute-aktiviteter, det har varit regn-uppehåll stor del av kvällen. 

Jag lagade Cordon Bleu med lövbiff, från Linas Matkasse. Du fyller helt sonika den saltade (och för mig pepprade) lövbiffen med skinka (vanlig tunn smörgås) och lagrad ost (flagad Grana Padano användes här). Vik ihop, doppa i ägg och sen ströbröd och stek på medelvärme till genomstekt. Återigen nåt jag förmodligen inte skulle ha lagat utan Linas Matkasse, och som var mycket gott! 

Mattias har sedan grejat med vattenpumpen, samma visa varje år alltid en läcka nånstans utefter slangarna... Jag tog sedan en skön och välbehövlig kvällspromenad, bara jag, ljudboken och för stora gummistövlar! Härligt! 

Nu ser vi gammal skräckis på VHS, "They" som jag fick av Mattias för många år sen. ;) 
Godnatt på er, ha en fortsatt fin helg! 

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Usch.. begravningar är aldrig roliga..
Men ni ser ut att ha haft det mysigt i stugan trots regn och trist väder. Allt utom kanadagässen som ju är en riktigt trist och bajsig fågel!

Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...