måndag 1 juni 2015

Kortdag på jobbet och Seg Rabarberkaka =)

Hej! Så var det första sommarmånaden då, får hoppas att det märks på vädret snart också! =P
Jobbat kortdag idag, Delar med mig av receptet på en kaka jag och barnen bakade i eftermiddag. 

Seg Rabarberkaka i långpanna
Ingredienser:
4 ägg
6 dl socker
200 g smält margarin
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 st rabarber
ev. pärlsocker
Vispa ihop ägg och socker. Häll i vetemjöl och vaniljsocker, vispa i margarinet. Vispa smeten slät, bred ut i smord långpanna (30x40) Strö över rabarber skalade och skurna i ganska smala "slantar", tryck gärna ner dem lite , och ev. pärlsocker. Sätt in i ugnen 175 grader mitt i ugn 30 min. Ät gärna med marsansås! GOTT!

Jag har lagt ut detta recept tidigare under "Seg Rödvinbärskaka", skulle tro att du kan variera lite hur som helst men det syrliga i vinbär och rabarber passar iallafall utmärkt till den sötsega kakan! 

När jag hämtat barnen var de sugna på att rita lite, har faktiskt varit en ovanligt harmonisk eftermiddag, inklusive "hell hour" och allt här. =) 

Sen bakade vi lite till M kom hem. Seg rabarberkaka som sagt! Ska baka lite mer i veckan också, men det blir nog utan barnen. Har mycket att stå i denna vecka... 

Vår andra "Linas matkasse" kom ikväll, tyckte att det var roligare rätter förra veckan men jag kan och hoppas att jag har fel. =P Vi ska iallafall få plats med alla rätterna denna vecka så hittar vi på egen matsedel nästa vecka. Delar veckans matsedel imorgon, ;)


Min och Mattias nya rutin på måndagar sen "Jordskott" slutade är att se "Fjällbackamorden". Nu har vi bara ett kvar av dem så sen blir det nåt annat, lutar åt "Miss Fischers Murder Mysteries" eller liknande. 

Godnatt godnatt! 

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Åhh den där Rabarberkakan lät smaskig. Det får bli när nästa omgång på min lilla rabarberbuske kommer upp!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...