tisdag 3 mars 2015

Snabbmarinerad kyckling i lergryta på en sportlovsdag.

Idag var det en vecka sen jag opererades, gått så fort men ändå känns det längre sen... Jag har försökt trappa ner lite på smärtstillande idag, går väl sådär, haft lite ondare såklart! 

Jag har inte behövt laga middag på över en vecka, men idag kände jag mig redo och sugen på något superenkelt och supergott! Hela familjen älskar kyckling i lergryta, och jag gör ofta likartade varianter men sällan samma. ;) Här är iallafall dagens variant. Tips från en annan blogg och ändrat lite som vanligt. 

 Snabbmarinerad kyckling i lergryta  4 port
1 hel kyckling, färsk eller fryst tinad
Marinad:
2 msk soja
4 msk thai chilisås
1 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
1 tsk svartpeppar
Rätt mycket chilipulver, Cayennepeppar och Green Harissa-krydda (Santa Maria)
2 stora morötter
1 stort äpple
Lite matfett

Sås: silad sky
2 dl grädde
maizenredning

Blanda marinaden i en stor fryspåse. Snitta skinnet på kycklingen, lägg den i påsen och klappa in marinaden. Knyt åt och låt den marinera minst 1 timme. 
Lägg under tiden lergrytan i blöt, minst 30 min. Skala och dela äpple och morötter i mindre bitar. Lägg kycklingen i grytan, häll marinaden över och lägg morot och äpple bredvid. Häll lite matfett över morötterna och äpplet, kanske inte nödvändigt men jag gjorde så. Ställ in grytan med locket på, i kall ugn i nedre delen och vrid på 200 grader. Låt den stå ca 1,5 timme. Sila av skyn ner i en kastrull. Blanda ner grädde, koka upp och red med maizena. Servera kycklingen med såsen, äpplemoset, morötterna, ris och sallad.

 Ännu en lugn dag har gått förbi. 
Barnen har pysslat lite idag, Tiril gjorde lite svampmålningar... 
...och Kiron en skulptur/stridsvagn?? Hann faktiskt inte höra vad det blev för något. =D 

Mattias var ute med barnen en sväng och Kiron åkte skidor, första gången för denna vinter! =P Har bara inte blivit av tidigare. Tiril har vuxit ur sina pjäxor och vill för övrigt inte alls testa... 

Själv har jag så mycket jag bara orkat idag sorterat kläder och sett på film/Gossip Girl. Bytardagen närmar sig med stormsteg och jag känner mig inte i fas! Men snart så, bara slutsortering (storlek, slänga/ge bort/sälja) och prismärkning kvar i stort sett. Här är högen med kläder som (mestadels Tiril) barnen vuxit i nu! 
Imorgon måste jag ner på vårdcentralen och lämna prov, och M ska till tandläkaren också då han oturligt nog bitit sönder en tand!! =(

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...