torsdag 19 mars 2015

Kycklinglevergryta med knaperstekt bacon och svamp.

Hej på er! 
Detta åt vi till middag idag, jättemumsigt tycker jag men det är mest jag som gillar lever. Maken tyckte det var jättegott med reservation (han gillar inte smaken på köttet så värst ;)) och ungarna smakade iallafall. =) Men det är inte ofta jag kräver lever här hemma, nån gång måste väl gå bra! 
Receptet hittade jag hos Coop!
Kycklinglevergryta med champinjoner & knaperstekt bacon
4 portioner
400 g kycklinglever
2 gula lökar
200 g champinjoner
3 msk smör
2 msk vetemjöl
1/2 dl vatten
1/2  köttbuljongtärning eller motsvarande mängd kalvfond
1 krm vitpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk basilika
1,5 tsk soja, efter smak
140 g bacon
Halvtina levern och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken. Häll av spadet från burkchampinjonerna eller borsta och skiva de färska. 
 Bryn leverbitarna runt om i hälften av matfettet i en stekpanna. Lägg dem i en gryta.
Stek lök och svamp i resten av matfettet. Lägg över det i grytan. Strö över mjölet och späd med vattnet. Smula ner buljongtärning eller tillsätt fond, peppra och häll i grädden. Koka 3-5 minuter.
Smaka av med basilika och soja. Klipp baconet i bitar och knaperstek dem. Låt var och en strö över bacon på sin portion.
Servera med tex.ris eller pressad potatis. 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...