tisdag 26 november 2013

Pysslig och veckomatsedel!

Igår hade jag en riktig pysseldag, kul att få nåt ryck ibland och ha lite inspiration. =)

Först blev det en liten tutu-kjol till skruttan. Vi satte upp vintergardinerna uppe i sovrummet i förrgår, och klippte av  den golvsläpande nederkanten (LILL-gardin från IKEA, sån i mjuk tyll som inte fransar sig). Av bitarna fick jag infall att göra kjol, tänkt testa länge så nu passade det ju bra.
Bitarna var ungefär 15 cm breda, och jag klippte dem i ca 50 cm långa remsor, vilket ger en 25 cm lång kjol. Gjorde en resår-rundel som passade runt skruttans midja. Sen vek jag varje tyllremsa dubbel på längden, och höll så det blev en ögla upptill. Genom den öglan drog jag de två ändarna, med resåren emellan så det blev en knut runt resåren. Fortsatte sen så jämnt runt hela resår-rundeln. Jag hade 32 bitar vilket gav mycket fluff, man får anpassa som man vill. Detta går att göra med både mjuk och lite hårdare tyll (den står då mer rakt ut. ;))

Andra pysslet var en stjärna av pinnar jag plockat i skogen. Avbitartång/sekatör, ståltråd och grovt snöre, och lite spets, tada! Jag vill nu ha fler....!!

Avslutade kvällen med lite bakning, hade kvar äpplen från min kusin, och ett paket jäst som gick ut igår. Blev ett matbröd med äpple, åt det till frukost i morse, gott! Kan lägga ut receptet en annan dag när jag hinner. ;)

Jag är så nöjd med våra nya soffkuddar, och ungarna är överlyckliga över de mjuka "päls"-kuddarna och pläden som kommit fram igen! Lite mer julinslag här så!

Var igår också en sväng på JYSK, så det blev lite nytt till sovrummet och hallen, och en ny klocka. Blomkudden sparar vi till våren. Älskar pläden mest, blev så fint i sovrummet!

Idag har det också blivit lite smått pyssel...Jag och Tiril bakade lite mer med äpple, äppelmuffins med kanel. Såå goda!

Ikväll när jag kommit hem från jobbet så hade M satt upp julstjärnor och adventsstakar i nästan alla fönster, så nu är det julmysigt! =D Han hade rotat fram mossan också så jag kunde göra klart ljusfatet jag börjat med för nån dag sen. ;)

Nu är det tack och god natt som gäller, imorgon har jag hygienutbildning och sen kvällsjobb...Sov så gott!

Här är veckomatsedeln för vecka 48!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...