onsdag 13 november 2013

Penicillinkur!

Dagarna går in i varandra lite känns det som. Imorse hade Tiril 38 graders feber, inte så mycket men ändå feber, inne på sjätte eller sjunde dygnet! Och hon klagade lite på öronont, så jag ringde vårdcentralen. Vi fick en tid väldigt snabbt, och min svägerska Kikki var snäll och skjutsade oss.
Tiril hade en irritation i höger öra, ingen uttalad inflammation än så den går förhoppningsvis att förhindra med nässpray och försöka få ut snoret. Lymfkörtlarna var svullna och halsen röd, andningen lite långsam, de tog sänka och halsprov. Halsprovet visade på streptokocker så det blev en penicillinkur! Hon har hunnit få två kurer idag, jag hoppas att det kickar in snart så vi får bukt med denna hemska förkylning, ikväll hade hon 38,3 i temp igen!
 
Barnens eftermiddags-slappning, Tiril vilade lite medan Kiron spelade Star Wars. Så kan eftermiddagarna ganska ofta se ut här hemma medan jag lagar mat, fast Tiril brukar oftast se nån film på datorn eller leka själv.
 

Till middag gjorde jag spett med korv och köttbullar, paprika, lök, gurka och ost, och mos till det. Barnen tyckte det var lite kul, en enkel mini-variation på tråkig vardagsmat.
 
Här kvällens god natt-läsning, blev Bamses julalbum som vi sparat sen jag var liten, hehe! Hela familjen börjar så smått längta tills man kan börja pynta och julmysa nu... =) 2,5 vecka tills första advent!


Sist ett klipp från "Efter tio", där underbara Margit Sandemo var gäst idag. Kvinnan är snart 90 år, och skriver ännu! Älskar hennes böcker, och våra barn har ju fått namn från några av hennes karaktärer. =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för tipset om rea på Ellos i förra inlägget=)! jättefin jacka du köpt! köpte en vit förra året o det var inte så smart för den är mer grå än vit i detta väder;-)

kul att se klipp med Mattias o barnen=)

såg väldigt trevligt ut med spetten, undrar om jag inte ska prova det här hemma.

ja nu är det inte långt till advent och jag är sent ute detta år för vid denna tiden brukar både tomtar och adventsljusstakarna komma fram. men detta år är det fullt upp i kalendern så det lär nog bli vid första advent trots allt..

kram på er o hoppas Tiril snart är pigg o kry igen!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...