fredag 22 november 2013

Fredagmys och recept på Pulled Chicken snabbvariant!

 
 Åh vad nice med fredag. =) Nattens jobb var mest stressigt igen, men som sagt går fort då, och det gick bättre än jag trodde att jobba trots förkylning, man har ju inte så mycket val.
M och Kiron var hemma idag då Kiron av nån anledning sovit uruselt och varit vaken i timmar, och när jag kom hem imorse tyckte jag att han lät tjock i halsen. Jaja är väl bara väntat. =(  
 
Mattias har varit flitig och städat här hemma idag, underbart. Jag lagade Pulled Chicken till middag, blev jättegott! Gick snabbt, receptet hittade jag i en Buffé-tidning.
PULLED CHICKEN SNABBVARIANT
1 grillad kyckling
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk rapsolja
1 flaska barbecuesås 500 g (gärna med rökig hickorysmak)
salt peppar
Vi serverade med: Körsbärstomater, sallad, gurka, paprika, matyoghurt och pitabröd.
Plocka/riv kycklingköttet i bitar.
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin på längden och skrapa ur kärnor och fröfästen. Hacka chilin fint.
Fräs lök, vitlök och chili i olja i kastrull 1-2 minuter utan att det bränns.
Lägg i kycklingköttet och häll i hela flaskan med barbecuesås. Häll lite vatten i den tomma flaskan, sätt på locket och skaka om och häll i sista såsen i kastrullen. Låt allt bli varmt, och smaka av med salt och peppar.
 
Sen har det varit fredagsmys för hela slanten! Älskar lediga fredagar, bästa dagarna ever!
 
När barnen somnat såg jag och M på Elysium, den var riktigt spännande!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...