söndag 5 juni 2011

Marknad, tivoli, vinster, kataseller och stekpannor!

Lördagen blev fullspäckad, som våra helger brukar vara. På förmiddagen blev det lite avkoppling här hemma, mys i sommargrönskan för barnen (vi försökte få Kiron att inviga T-shirt men icke, 1 par shorts går bra), och M planterade om blommor medan jag oljade in Tirils träbord. Lite glass hann vi oxå med, och lunch till Tiril. Busungar på väg.Hade solsken, men det blåste väldigt! Det var tur vi inte for till stugan i helgen, för där har de haft strömavbrott större delen av dagen, 15.000 pers utan ström i stort område. Flera träd som blåsts omkull!
Vi fick istället blåsas omkring på Härnösands marknad. Först åt vi lunch med mina föräldrar på McDonalds, och sen tog vi en lång runda på marknaden och tivoli. Kiron som pratat om "kataseller" flera dagar, blev rädd när vi skulle gå förbi de stora karusellerna med sin technomusik, så vi fick bära honom och intyga att vi inte skulle åka...
Fyndade lite på Erikshjälpen, lite tyg och en prylhylla och tidningshylla att måla om bla! Visar här senare såklart!

Spelade lite oxå såklart, och Kiron turgubben fick välja nummer i chokladhjulet, och vann en stor "kaka" med Schweizernötchoklad!!!!! MMMM!
Morfar och mormor fixade såklart oxå en "massa" gosedjur till barnen, varsitt får och Blixten-bil/nalle.
Pappa kan stå vid såna här maskiner i evigheter! Han är rätt skicklig, men oxå tjurig!
Till slut, när vi strax tänkte bege oss mot bilarna, ville Kiron åka en liten karusell. Blev en brandbil som for runt på en räls, Kiron valde ut den för den hade stege på taket.
Sen blev han oxå lite modigare och ville åka en till karusell, med en blå fisk!
Innan vi for hem köpte vi en heliumballong "fake-Hello Kitty" till Kiron, för han hade sett ett annat barn ha en sån på McDonalds...=)
Köpte lite rökt renkorv och en top till mig oxå på marknaden...

Hemåt och fixade mat, mamma o pappa åt med oss, lax och färskpotatis! Gott gott! Barnen var helt slut efter denna dag... =) J

ag tyckte Kiron kändes varm men han sa att han inte mådde dåligt, det var "bara solen som lyst på stekpannan!" (hans panna, hahaha!!!)

Innan han somnade, efter den lilla sångstunden han får varje kväll, sa han också att "imorgon när solen är framme igen ska vi åka mer katasell och få en till Kitty-ballong!". Han verkar haft en bra dag....=)Jag har förresten vunnit igen! Satt och läste senaste "101 idéer" idag, och hittade mitt namn på vinst-listan! Vunnit ett amigurumi-kit, så nu blir det att friska upp virk-kunskaperna!! =)


1 kommentar:

solokatt76 sa...

Jaha fy du bor så pass högt upp i landet du ja att ni blivit utsatta fölr de där blåseriet och stormeriet.. =(

Ha ha..ja det här med kläder...Suck man har ju haft sin beskärda del av sånt... Lite fler varma sommardagar så kommer han säkert längta efter t-shirt ;) Kul att han köper shorts -delen iallafall då!

Marknad och "kataseller" är ju bara sååå skoj!! Ser ut som ni haft en härlig helg!

'Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...