söndag 26 december 2010

Vår jul med mycket släkt, många klappar och mycket mat! Många bilder och recept på Vin Chaud.

Ojoj vilken härlig jul det har varit, och fort har den gått!!!

JULAFTON:
På julafton fick barnen sina julkläder i paket, och varsin leksak för att hålla dem sysselsatta under dagen... Kiron fick en motorsåg och gjorde idoga försök att såga ner granen och i lillasysters arm, haha, tur att det var sågklinga av gummi....=)
Här är vår julfina familj innan vi packade in oss och klapparna i bilen och for till släkten! Förresten, runt 28 minusgrader var det julaftonsmorgon, BRRR!! Kiron blev SÅ stilig i sin väst och fluga som han fick i paket, och Tiril precis så söt som jag väntat mig i sin julklänning och hårband. =)Först var vi hos svärmor och Voitto, Mats och Hanna var också där. Blev god mat; sill, köttbullar, skinka och allt annat smaskigt juligt, och tomtegröt!
Tiril fick användning av Mattias och Mats gamla trä-gåstol, där trivdes hon fint!
Efter maten blev det julklappsöppning. =)
Kiron fick bla. EN TILL MOTORSÅG! Haha, genast utbröt det duell mellan honom och farbror Mats!! =)







Vi kikade lite på Kalle Anka innan vi for vidare till mina föräldrar för mer firande...Där var vi 18 pers, och fastän vi "bara" köper julklappar till barnen så såg vardagsrummet ut såhär:
Shit pommes frites!








Tiril gillade sin ljudlarv som hon fått av oss på morgonen... hon underhöll sig med den medan vi käkade massa mer gott! Konstigt att man fick plats med så mycket, förra året åt jag inte mycket alls men då var ju också magen full av Tiril...



Jag och Tiril väntar på tomten...
Och hela familjen likaså!
Äntligen kommer han! Finns det några snälla barn här, mån tro?
Kiron tar emot ett paket från tomten med spänd förväntan...=)
Tomten drog sig sedan vidare, och överlät åt Moa och morfar att dela ut resterande paket...var ju en så massiv mängd så om tomten skulle stannat för alla skulle alla de andra väntande barnen runtom i husen blivit utan! =)
Blev lite ojämnt i högarna, tog ett bra tag innan Kiron fick något paket och han såg ett tag riktigt orolig ut när alla de andra barnen fick paket efter paket, stackarn...
Men desto gladare blev han när han väl fick!
Här sitter han hos "morbror" Thomas. =)
Tiril satt hos mormor stor del av tiden, och nickade nästan till en stund...
Kiron med en av sina fina klappar, en elgitarr från moster Anki med familj!!!!!
Och Tiril med sin favoritklapp, en STOR nalle från moster Maria med familj!!
Den var så gosig, hon gav ifrån sig små glädjetjut och kramade kramade kramade...=)
JULDAGEN:
Prinsessan Tiril i sin nya guldklänning (fick av oss), hårband, strumpbyxor (fick av farmor) och mockasiner!
Förmiddagen var lugn och skön, M och Kiron var ut och provade barnens nya spark de fått av mormor och morfar.
På eftermiddagen for vi till svärfar och Carina för att fira med dem. =)
Blev god mat där också, inte julmat men ytterfilé med kantarellsås och potatis, och god efterrätt (och kaffedrink o lite vin också, hehe)
Julklappsöppning blev det även här! Kiron varm i kläderna nu och öppnade även Tirils paket.
Carina och Kiron under öppningen.
Kiron blev extra fin med lite hårpynt!
Mats och Hanna öppnar paket. Blev ett litet missöde med ett paket som föll i golvet och ett krasande ljud hördes däri, men som tur var hade Carina i reserv, det var en fin vas de skulle få! =)
Tiril tog en lur i Carinas famn...är jobbigt med firande!
På väg hem till mormor och morfar igen, för nattning! Nu på tillräckligt bra humör för att sitta hos farbror Mats en stund.

ANNANDAGEN:
Idag vaknade jag med en känsla som det var nästan 2 år sen sist jag hade men inte saknat heller...en lätt bakishet...=) Blev både lite vin, kaffedrink och whisky igår, gott gott! Jag har dragit ner på amningen, ammar inte längre på kvällar och hoppade inatt/imorse över även den amningen (hon fick lelle istället, var nog lite mammasugen men gav sig till slut).

Söta Tiril ett litet paket!
Idag kom Marianne till mina föräldrar och gav barnen paket, Kiron fick en fin Babar-bok och Tiril en velourklänning!
Nu är nog alla paket öppnade, hehe!
Tiril hos Marianne. Den här klänningen fick Tiril av mormor och morfar.
Nu kommer bilder på barnens klappar! De har fått så mycket fint, mest kläder, alltid användbart och så fina!!! Men såklart lite annat också!
Barnens fina spark!! Nu måste vi hitta en stor så vi kan åka tillsammans!
Alla kläder Tiril fått av andra (minus klänningen hon hade idag och ett par jeans som hon också hade idag, av farfar o Carina, och strumpbyxorna från farmor). Ni får vrida på huvudet för att se. Där är: 4 bodies, 2 kjolar, 6 par byxor, 3 T-shirts, 3 tröjor/tunikor, 2 klänningar, 1 velourjacka, raggsockar och fleecesockar!
Tirils andra prylar, fattas en gosehund: Prickig filt, 2 dockor, 2 mjukisböcker, Djungelboken-bok, sjungande bad-delfiner, gosenallen, gose-kanin, prinsess-kudde, mjuk boll, kedjeleksak, molnlampa från IKEA, och pengar!! =)
Det här fick Tiril av oss, här fattas en registreringsskylt till vagnen som var så svår att fota, och julklänningen o hårbandet.
Strumpbyxor, velourjacka, guldklänning, badankor, ljudlarven, TIRIL-träbokstäver och pyamas!
Kirons kläder av andra än oss: En pyamas, älg-dress, 5 långärmade tröjor, 1 linne, 1 T-shirt, 4 byxor, 1 cardigan, raggsockor och fleecesockar! =)
Leksaker/prylar, (här fattas en klapp från morbror Johan och Kikki; nästan samtliga Astrid Lindgren-filmer!! ): Motorsåg med skyddsglasögon, polkagrisar, bil, Bamsepussel och prenumeration, såpbubblor, elgitarr, Babar-bok, Shrek-figur, drake (som man flyger ute), 2 målarböcker och kritor, sagobok, Cars-påslakansset, stor lastbil och pengar. Och av oss: Motorsåg med skyddsglasögon, tråtågbana, matset med visp och träslev, kastruller m.m. (kan vara favoritklappen, han vispar febrilt!) väst och fluga, plastmat, Shrek-PCspel, Shrek-Nu och för alltid-DVD, Barbapapa-bok, Toy Storyväska med godis, fiskespel, 6 par kalsonger och 1 par jeans.
Vi har också fått några klappar (fast vi inga skulle ha....=)) bla. lotter, sängkläder, varsin tröja, IKEA-presentkort, klocka och en tomte!
TACK SÅ JÄTTEMYCKET för alla fina klappar!!!!!!

Imorgon ska vi kanske åka till Birsta och kika på mellandagsrea, det beror på vädret (just nu är det snöyrväder ute!!) och dagsformen, känns lite drygt att åka samtidigt som det skulle vara kul.
Nu är det kvällsrutiner som gäller, lelle o läsa bok, och så har vi börjat se Kirons nya "Shrek-Nu och för alltid", M ska sen ut och skotta.
Vid 21 ska vi se "Den fördömde"....=) M ska få lite "Vin Chaud" när han kommer in så kanske han blir varm. =) Det gör ni såhär, gott, prova!!;

Vin Chaud 1glas
1 tvättad apelsin
1/2 dl rött vin
1 dl vatten
1-2 tsk socker
Skär en remsa skal från apelsinen med en potatisskalare och lägg i rustikt vinglas som tål lite värme. Blanda vin med vatten och socker i kastrull. Värm långsamt tills sockret löst sig. Ska ej koka! Häll över apelsinskalet och njut!

4 kommentarer:

Maria sa...

Vilken härlig jul ni haft och så mycket julklappar! Barnen var jätte söta!!

God fortsättning! Kram

Anonym sa...

ååh vilken härlig jul ni har haft med massor av julklappar!! barnen var så himla fina båda två=).
jag håller med dig, förra året när man hade bebis i mage fick man inte i sig mer än hälften av all julmat jämfört med detta året.
hoppas ni hittar något kul på mellandagsrean om ni kommer ut!!
kramisar!!

solokatt76 sa...

Åhhh vad med paket!!Tyckte vi hade massor under vår gran men det var ju bara en bråkdel mot er!

Kram

Sandra sa...

Åhh vilken fin julklänning din dotter hade på sig!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...